Λίγες ώρες μετά την teaser φωτογραφία της Seat, διέρρευσαν φωτογραφίες του El-Born, του πρωτότυπου του πρώτου αμιγούς ηλεκτρικού μοντέλου της Seat που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Γενεύης.

Το Seat El-Born concept των φωτογραφιών είναι ένα πρωτότυπο που θα περάσει σχεδόν αυτούσιο στη παραγωγή. Αποτελεί την έκδοση της Seat του Volkswagen ID hatchback, έχοντας LED φωτιστικά σώματα, αεροδυναμικά καλύμματα στους τροχούς και στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής και πολλούς χώρους αποθήκευσης.

Βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του VW Group και η λογική λέει πως όπως το ID, έτσι και αυτό θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων που θα μπορεί να συνδυαστεί τρεις διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες, από 48 έως 111 kWh, που θα φορτίζουν κατά 80% σε 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή.

Η βασική έκδοση θα είναι χωρητικότητας 48 kWh και θα προσφέρει αυτονομία 330 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η αμέσως επόμενη μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία 450 χλμ, ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία 550-600 χλμ ανά φόρτιση. Οι μπαταρίες θα μπορούν να φορτίσουν τόσο μέσω ταχυφορτιστών 125 kW, όσο και μέσω απλών οικιακών φορτιστών 7,2 kW και 11 kW.