1Ανανέωση

Update: Η Alfa Romeo πήγε το αυτοκίνητο στο περίπτερο της και φυσικά ήμασταν εκεί για να βγάλουμε τις πρώτες φωτογραφίες του, με το Tonale να κρύβεται κάτω από το σεντόνι.

Το Alfa Romeo Tonale με σάρκα και οστά

Βρισκόμαστε ήδη στην Γενεύη για να καλύψουμε την μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου, και οι πύλες τις ανοίγουν σήμερα στις 14:00 ώρα Ελβετίας (15:00 ώρα Ελλάδας). Παρόλα αυτά, καταφέραμε να μπούμε από μια πόρτα που βάζουν τα αυτοκίνητα μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Palexpo, όντας ίσως οι μόνοι δημοσιογράφοι και το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να πάμε στο περίπτερο της Alfa Romeo.

2Διάβασε επίσης

H Alfa Romeo ανακοίνωσε τι νέο θα φέρει στη Γενεύη

Και κάπως έτσι επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά οι αποκλειστικές παγκόσμιες πληροφορίες που είχαμε και γράψαμε πριν δύο εβδομάδες. Η ιταλική εταιρία θα παρουσιάσει αύριο το νέο της μοντέλο, ένα SUV μικρότερο από την Stelvio, το οποίο θα ονομαστεί Tonale. Αυτό δείχνει το λογότυπο που καταφέραμε να βγάλουμε φωτογραφία, αλλά το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται ακόμα εδώ. Προφανώς για να γλυτώσει τα αδιάκριτα βλέμματα (μας;).

Το όνομα προέρχεται από το Tonale Pass, ένα ορεινό πέρασμα των Ιταλικών Άλπεων, ενώ υπάρχει και χιονοδρομικό κέντρο με αντίστοιχο όνομα.

3

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι το C-SUV μοντέλο θα κατασκευαστεί είτε σε μια μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας Giorgio, είτε στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Jeep Renegade, που ονομάζεται Small Wide 4×4, με το μοντέλο να συμβάλει στη προσπάθεια της Alfa Romeo να πιάσει τον στόχο των 400.000 πωλήσεων ετησίως, μιας και η αγορά διψά όλο και περισσότερο για SUV και crossover.

4

Η παραγωγή του θα γίνεται εργοστάσιο του Pomigliano και εκτός από κινητήρες βενζίνης, κάτω από το καπό του θα συναντάμε και μια plug-in υβριδική έκδοση. Τέλος, θα διαθέτει και συστήματα που θα υποστηρίζουν αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3.

Μείνε συντονισμένος για τις επίσημες πληροφορίες.