Ανανέωση: Διέρρευσαν και οι πρώτες δύο φωτογραφίες χωρίς το σεντόνι και όντως είναι πρωτότυπο. Έχει μεγάλες χρωμιομένες ζάντες, πόρτες χωρίς πλαίσια, ασημί μάσκα και pop-up χειρολαβές.

Μετά την πρωινή διαρροή μας που αποκαλύψαμε το όνομα του νέου SUV της Alfa Romeo, σου δείχνουμε για πρώτη φορά τη νέα Alfa Romeo Tonale, που για την ώρα παραμένει κρυμμένη κάτω από το σεντόνι, μιας και η παρουσίασή του θα γίνει αύριο το πρωί.

Οι τελευταίες φήμες θέλουν η Tonale που βλέπουμε να είναι ένα πρωτότυπο που θα παίρνει κίνηση από κάποιον plug-in υβριδικό κινητήρα. Βλέποντας τις φωτογραφίες, τολμώ να γράψω πως όντως πρόκειται για κάποιο πρωτότυπο, μιας και αυτό διαθέτει εξαιρετικά λεπτά LED φωτιστικά σώματα.

Το όνομα προέρχεται από το Tonale Pass, ένα ορεινό πέρασμα των Ιταλικών Άλπεων, κοντά στο διάσημο Stelvio Pass, ενώ υπάρχει και χιονοδρομικό κέντρο με αντίστοιχο όνομα.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι το C-SUV μοντέλο θα κατασκευαστεί σε μια μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας Giorgio, με το μοντέλο να συμβάλει στη προσπάθεια της Alfa Romeo να πιάσει τον στόχο των 400.000 πωλήσεων ετησίως, μιας και η αγορά διψά όλο και περισσότερο για SUV και crossover.

Η παραγωγή του πιθανότατα θα γίνεται εργοστάσιο του Cassino Pomigliano και εκτός από κινητήρες βενζίνης, κάτω από το καπό του θα συναντάμε και μια plug-in υβριδική έκδοση. Τέλος, θα διαθέτει και συστήματα που θα υποστηρίζουν αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3.