Ο Anton Piech, ο γιος του Ferdinand Piech, του πρώην προέδρου της VW, μαζί με τον Rea Stark Rajcic, έχουν ιδρύσει την Piech Automotive AG, με την εταιρία να μας δείχνει το πρώτο της αυτοκίνητο, το Mark Zero που παρουσιάζεται στην έκθεση της Γενεύης.

Πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο με μήκος 4.432 mm, μεταξόνιο 2,62 μέτρων και ύψος 1,25 μέτρων, που διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, με την αυτονομία του να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Ο ένας ηλεκτρικινητήρας είναι απόδοσης 204 ίππων και βρίσκονται στον μπροστά άξονα, ενώ οι άλλοι δύο στον πίσω, απόδοσης 204 ίππων ο καθένας. Συνολικά το αυτοκίνητο αποδίδει 612 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Το βάρος του ανέρχεται κοντά στα 1.800 κιλά, με το μοντέλο να βασίζεται σε μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα, με τις αερόψυκτες νέου τύπου μπαταρίες να είναι τοποθετημένες κατά μήκος του τούνελ μετάδοσης και του πίσω άξονα, προσφέροντας έτσι καλύτερη κατανομή βάρους και καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Οι μπαταρίες της κινέζικης Desten, φορτίζουν κατά 80% μέσα σε μόλις 4 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή.

Η εταιρία θέλει πάνω στη νέα πλατφόρμα της να μπορεί να κατασκευάσει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ηλεκτροκινητήρες, κυψέλες υδρογόνου και υβριδικούς κινητήρες. Η Piech Automotive σχεδιάζει να πουλά τη πλατφόρμα της και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ έχει στα σκαριά τόσο ένα τετραθέσιο σεντάν, όσο και ένα SUV μοντέλο.