Επίσημο: Mazda CX-30

Σχετικά άρθρα

H Mazda σκέφτηκε ότι για κάποιους πελάτες της το CX-3 ίσως είναι αρκετά μικρό και ταυτόχρονα το CX-5 είναι αρκετά μεγάλο, και γι’αυτό παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης ένα νέο crossover, το CX-30. Και δεν πρόκειται για concept, καθώς η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι το CX-30 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη στα μέσα του τρέχοντος έτους, για να ακολουθήσει ο υπόλοιπος κόσμος αργότερα. Ο λόγος που δεν ονομάστηκε CX-4 ήταν επειδή υπάρχει ήδη ένα μοντέλο με αυτό το όνομα, το οποίο πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας και η Mazda δεν ήθελα να υπάρξει οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δύο μοντέλων της.

Εμφανισιακά, το CX-30 ακολουθεί την Kodo γλώσσα σχεδιασμού της και δεν διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας. Έχει, όμως, λιγότερο επιθετική εμφάνιση, όντας άκρως αναγνωρίσιμο.

Το CX-30 πατάει στην Skyactiv-Vehicle Architecture πλατφόρμα της Mazda, που είναι η ίδια με αυτή του νέου Mazda3. To μήκος του είναι 4.395 χλστ., το πλάτος αγγίζει τα 1.795 χλστ., ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.655 χλστ., το οποίο είναι αρκετά μεγαλύτερο από το CX-3. Σε σχέση με το Mazda3, το CX-30 έχει επιπλέον 25 χλστ. απόσταση από το έδαφος, με το χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 430 λίτρα, όταν στο ιαπωνικό hatchback είναι στα 295 λίτρα. Η Mazda δεν αναφέρει το βάρος του CX-30, αλλά φαντάζομαι θα είναι μεγαλύτερο από το CX-3, το οποίο είναι 1.340 κιλά.

Μηχανικά, το μοντέλο εξοπλίζεται με τους SkyActiv-G βενζινοκινητήρες 1,5-λίτρων, 2,0-λίτρων και 2,5-λίτρων, όπως και ένας diesel, τον SkyActiv-D 1,8 λίτρων. Τέλος, υπάρχει προαιρετικά σύστημα τετρακίνησης, με τους κινητήρες να συνδυάζονται ή με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Όλοι οι βενζινοκινητήρες διαθέτουν το mild-hybrid σύστημα για καλύτερη κατανάλωση καυσίμου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr