Η οικογένεια που ίδρυσε και ελέγχει την Morgan εδώ και 110 χρόνια, ανακοίνωσε πως το ιταλικό επενδυτικό γκρουπ Investindustrial, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της.

Η εταιρία δεν ανακοίνωσε το ποσό που έδωσε η InvestIndustrial προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρίας, που χθες παρουσίασε το νέο της μοντέλο, το Plus Six.

Επίσης δεν ανακοινώθηκε το ποσοστό που εξαγόρασε η InvestIndustrial, ούτε το ποσοστό που θα κρατήσει η εταιρία. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως η οικογένεια θα κρατήσει ένα μικρό ποσοστό των μετοχών, θα διατηρήσει τις θέσεις της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, ενώ θα παραμείνει και διαχειριστής του εμπορικού σήματος.

Τα χρήματα της InvestIndustrial θα επενδυθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας. Πέρυσι η εταιρία πούλησε περίπου 700 αυτοκίνητα, έχοντας κέρδη 3,2 εκατ. λίρες (3,7 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα η Morgan παρουσιάζει το Plus 4 110 Works Edition, μια επετειακή έκδοση του Plus 4 που προσφέρεται με έναν ατμοσφαιρικό 2,0-λίτρο κινητήρα της Ford απόδοσης 155 ίππων με 201 Nm ροπής.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,5 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 189 χλμ/ώρα και ζυγίζει 927 κιλά. Στην Αγγλία κοστίζει 65.000 λίρες (€76.000) στην Αγγλία.