Η Maserati ανακοίνωσε πως στην επόμενη έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2020, θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής της Alfieri.

Το Alfieri Concept παρουσιάστηκε το 2014 και έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια προκειμένου η εταιρία να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής.

Αυτή θα προσφέρεται τόσο σε coupe, όσο και σε cabrio έκδοση, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Maserati που ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν το 2021/2022. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα γίνεται στο εργοστάσιο της Maserati στη Modena της Ιταλίας.

Ουσιαστικά η Alfieri θα αντικαταστήσει τις GranTurismo και GranCabrio. Θα κατασκευαστεί πάνω σε μια αλουμινένια αρθρωτή πλατφόρμα, θα προσφέρεται σε plug-in και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, έχοντας αλουμινένιο πλαίσιο.

Θα είναι σε θέση να πιάσει τελική ταχύτητα 300+ χλμ/ώρα, έχοντας ενεργή αεροδυναμική και ενεργό torque vectoring με E-AWD. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 2 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική Alfieri θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία τεχνολογίας 800V.