Η Aston Martin συνεχίζει τις δοκιμές του πρώτου της SUV, και πήγε κοντά στον Αρκτικό Κύκλο στη Σουηδία με σκοπό να εξελίξει τα χειμερινά ελαστικά της Pirelli που θα φοράει η DBX.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί το τέταρτο τρίμηνο του 2019, θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στο St Athan και μέχρι τότε θα κάνει δοκιμές σε όλο τον κόσμο. Στο video θα δεις την DBX να κινείται στη διαδρομή Welsh Rally.

Σύμφωνα με τον Matt Becker, επικεφαλής μηχανικός της Aston Martin, η έκδοση παραγωγής της DBX θα κατασκευάζεται πάνω σε μια εξ’ολοκλήρου νέα πλατφόρμα.

Είναι μια εντελώς νέα πλατφόρμα. Γι’αυτή χρησιμοποιήσαμε ότι έχουμε μάθει από τα άλλα αυτοκίνητα της Aston Martin, ενώ έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στη λειτουργία και στην τεχνολογία της ανάρτησης,

δήλωσε ο Becker, συμπληρώνοντας πως η DBX θα διαθέτει ενεργές αντιστρεπτικές και αερανάρτηση.

Η DBX θα εστιάζει τόσο στις επιδόσεις, όσο και στη πρακτικότητα. Κίνηση θα παίρνει από έναν εξακύλινδρο 3,0-λίτρων, από τον 4,0-λίτρο biturbo V8 απόδοσης 503 ίππων με 693 Nm ροπής, αλλά και με τον V12 5,2-λίτρων twin-turbo απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής.