Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, η General Motors -τότε μητρική εταιρία της Opel- είχε ανακοινώσει ότι η γερμανική εταιρία θα σταματούσε να πουλά τα αυτοκίνητα της στη Ρωσία στα τέλη του 2015.

Fast forward στο σήμερα, όπου η PSA έχει αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Opel, γίνεται γνωστό ότι η γερμανική εταιρία θα επιστρέψει στη ρώσικη αγορά από τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, τρία κύρια μοντέλα της θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τους τοπικούς αντιπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας. Τα μοντέλα είναι τα Grandland X, το νέο Zafira Life, και το Vivaro, τα οποία θα παράγονται στο εργοστάσιο της PSA στην πόλη Kaluga, της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την Opel, τα μοντέλα της θα πωλούνται μέσω του ανανεωμένου δικτύου των αντιπροσώπων της, ενώ θα προστεθούν και νέοι. Αρχικά, η εταιρία θα χρησιμοποιήσει ένα δίκτυο από 15 έως 20 αντιπροσώπους, αλλά σχεδιάζει να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό μεσοπρόθεσμα. Τέλος, μελλοντικά θα προστεθούν επιπλέον μοντέλα στη γκάμα της Opel για την αγορά της Ρωσίας.