Η Tesla teasάρει το Model Y, λίγο πριν τη παρουσίαση του

Σχετικά άρθρα

Σε περίπου 5 ώρες από την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Tesla θα παρουσιάσει το Model Y, και για το λόγο αυτό η αμερικάνικη εταιρία teasάρει το νέο της μοντέλο μια ακόμη φορά.

Όπως ξέρεις, το Model Y είναι το τέταρτο μοντέλο της εταιρίας, και αποτελεί ένα compact crossover, το οποίο τοποθετείται κάτω από το Model X. Το Model Y θα έχει συγγένεια με το Model 3, καθώς περίπου το 75% των εξαρτημάτων του Model Y προέρχεται από το ηλεκτρικό sedan. Αυτό το ποσοστό περιλαμβάνει βασικά εξαρτήματα όπως οι κινητήρες και οι μπαταρίες.

Ακόμα, φαίνεται ότι θα μοιράζεται και κάποια στοιχεία εμφάνισης, πιθανότατα την αναποδογυρισμένη “μύτη” και την έλλειψη ενός ανοίγματος στη γρίλια. Το Model Y θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος από Model 3, με τον Musk να έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα είναι περίπου 10% μεγαλύτερο, και έτσι θα έχει ελαφρώς μικρότερη αυτονομία από το μικρότερο και πιο αεροδυναμικό Model 3.

Φυσικά, το Model Υ δεν θα έχει τις εξεζητημένες πόρτες γλάρου του Model Χ, καθώς πρόκειται για ένα πιο προσιτό μοντέλο. Πόσο προσιτό; Η βασική του τιμή αναμένεται να είναι 40.000 με 45.000 δολάρια.

Το Model Y θα είναι το πρώτο μοντέλο της Tesla που θα κατασκευάζεται στο Gigafactory της στη Νεβάδα των Η.Π.Α., καθώς τα άλλα μοντέλα της κατασκευάζονται στο Fremont της Καλιφόρνια. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ το Model Y θα συναρμολογείται και στο Tesla Gigafactory που κατασκευάζεται αυτή τη περίοδο στην Κίνα, αλλά αυτά τα αυτοκίνητα θα προορίζονται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα