O Binotto μιλάει για τη σχέση του με τον Arrivabene, και την επαφή της Mercedes

Σχετικά άρθρα

H Ferrari ανακοίνωσε στις αρχές της χρονιάς ότι ο Maurizio Arrivabene εγκαταλείπει την ομάδα μετά από τέσσερα χρόνια δέσμευσης και αφοσίωσης, και στη θέση του ήρθε ο Mattia Binotto. Η απόφαση ελήφθη μαζί με την ανώτατη διοίκηση της εταιρείας μετά από μακρές συζητήσεις σχετικά με τα μακροπρόθεσμα προσωπικά συμφέροντα του Maurizio, καθώς και εκείνων της ίδιας της ομάδας.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Mattia Binotto πριν την έναρξη της φετινής σεζόν στην Corriere della Sera, ο Ιταλός δήλωσε ότι η Mercedes είναι η ομάδα που θα πρέπει να θεωρείται ως το φαβορί και για το 2019, παρότι στις δοκιμές της Βαρκελώνης η Ferrari έδειξε να έχει πολύ καλό ρυθμό.

Ωστόσο, παρότι σήμερα ο Binotto είναι ο αγωνιστικός και τεχνικός διευθυντής της Scuderia, πριν μερικούς μήνες η παρουσία του στην ιταλική ομάδα μόνο σίγουρη δεν ήταν. Η συνεργασία του Binotto με τον Maurizio Arrivabene δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με το νέο επικεφαλής της ομάδας να μιλάει για τα προβλήματα που υπήρχαν προς το τέλος της περυσινής σεζόν και τις συνέπειές τους:

Είμαι στη Ferrari εδώ και 25 χρόνια, και είχα την τύχη να ζήσω εκείνες τις ένδοξες στιγμές με τους Todt, Brawn και Schumacher. Και στη συνέχεια με τον Stefano Domenicali. Με τον Maurizio ένιωθα πως δεν μπορούσα πια να κάνω σωστά τη δουλειά μου και το κατέστησα σαφές. Δεν είχα μόνο εγώ δυσκολίες, ήταν ένα γενικότερο πρόβλημα στην ομάδα διότι αν ο τεχνικός διευθυντής δεν αποδίδει στα μέγιστα, αυτό αποτυπώνεται και στη δουλειά όσων διοικεί.

Παρόλα αυτά, ο 49-χρονος Ιταλός -γεννημένος στη Λωζάνη- είχε μόνο καλά λόγια να πει για τη συνεργασία με τον Arrivabene:

Πάντα μάθαινα από όλους τους συνεργάτες, ακόμα και τον Maurizio. Και τον ευχαριστώ για αυτό. Σε προσωπικό επίπεδο, η σχέση μας ήταν πάντα καλή. Δεν είχαμε καβγάδες, είχαμε απλά διαφορετικές απόψεις σε ότι αφορούσε στο όραμα της ομάδας, στη διαχείριση της ομάδας κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού τριημέρου.

Για να καταλήξει ότι πάνω απ’όλα παραμένει tifoso, παρότι τον προσέγγισε η Mercedes:

Είναι αλήθεια πως υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, επικοινωνούσαν μαζί μου διότι η εμπειρία μου στην F1 έχει αξία. Όμως είμαι οπαδός της Ferrari από παιδί. Ποτέ δεν σκέφτηκα να εργαστώ για κάποια άλλη ομάδα, πέραν της Ferrari.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...