Η BMW συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, παρουσιάζοντας στη Γενεύη τα plug-in υβριδικά μοντέλα της, ενώ η ηλεκτρική X3 θα παρουσιαστεί το 2020.

Η BMW X3 xDrive30e συνδυάζει τον 2,0-λιτρο 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα. Και οι δύο κινητήρες μεταφέρουν την ισχύ τους στο δρόμο – ή στο χώμα – μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic και του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης. Η συνδυασμένη ισχύς των 252 ίππων μπορεί να αυξηθεί έως 41 άλογα με προσωρινή χρήση της μέγιστης ισχύος του ηλεκτροκινητήρα.

Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 6,5 δευτερόλεπτα, μπορεί να κινηθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του για 50 χλμ, ενώ έχει μέση κατανάλωση 2,4 λίτρων/100 χλμ και εκπομπές CO2 56 γρ/χλμ Εφοδιάζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου που τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα για εξοικονόμηση χώρου. Με χώρο αποσκευών 450 λίτρων, η χωρητικότητα της BMW X3 xDrive30e είναι εφάμιλλη των εκδόσεων που εφοδιάζονται με συμβατικό κινητήρα.

Στο περίπτερο της BMW βρίσκεται επίσης η 330e, η X5 xDrive45e και η 745e, με τις 530e sedan και 225 xe Active Tourer να φορούν πιο εξελιγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου και να έχουν αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία. Το plug-in υβριδικό μοντέλο της BMW Σειράς 5 έχει τώρα ενεργειακό περιεχόμενο αυξημένο από 9,2 σε 12,0 kWh. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας πάνω από 30% στα 64 χλμ (57 χλμ στην τετρακίνητη έκδοση). Η BMW 225xe Active Tourer έχει πλέον μπαταρία 9,7 kWh (από 7,7) που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 47 χλμ.

Εκτός από την τελευταία τεχνολογία μπαταρίας, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 3 Sedan, της νέας BMW X5 και της νέας BMW Σειράς 7 διαθέτουν επίσης νέο σύστημα απεικόνισης και ελέγχου και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες για ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία ηλεκτροκίνησης. Ο στάνταρ εξοπλισμός τους περιλαμβάνει το BMW Live Cockpit Professional με οθόνες νέας σχεδίασης στον πίνακα οργάνων και Control Display, που προβάλλουν σαφείς πληροφορίες για τη φόρτιση της μπαταρίας, την ηλεκτρική αυτονομία και τη λειτουργική κατάσταση του plug-in υβριδικού συστήματος.

Τα μπουτόν επιλογής προφίλ οδήγησης είναι τώρα ενσωματωμένα στον διακόπτη ελέγχου οδηγικής εμπειρίας. Πατήστε απλά ένα μπουτόν και ενεργοποιήστε το Sport mode για ένα ιδιαίτερα δυναμικό σετάρισμα και το Adaptive για ένα σετάρισμα προσαρμοσμένο στο οδηγικό στυλ και τις συνθήκες του δρόμου, καθώς και τα τρία προγράμματα λειτουργίας Hybrid, Electric και Battery Control. Το Hybrid mode προσφέρει τη στάνταρ ρύθμιση για ισορροπημένο σετάρισμα και βελτιστοποιημένη λειτουργία μεταξύ κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε Electric mode ως στάνταρ ρύθμιση μέσω του μενού του iDrive. Πιέζοντας το μπουτόν Hybrid δύο φορές ενεργοποιείται αυτό το πρόγραμμα λειτουργίας σε έκδοση βελτιστοποιημένης απόδοσης (Hybrid Eco Pro). Η λειτουργία ρολαρίσματος (coasting) είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.

Η τεχνολογία του ευφυούς συστήματος διαχείρισης ενέργειας έχει βελτιστοποιηθεί περαιτέρω. Επειδή συνδέεται τώρα με το σύστημα πλοήγησης, η διάδραση μεταξύ κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα μπορεί τώρα να προσαρμοστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια στη διαδρομή και την οδηγική κατάσταση. Στη νέα BMW 330e Sedan και τη νέα BMW X5 xDrive45e, μία μονάδα ελέγχου που συγκεντρώνει δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης και τους αισθητήρες μπορεί να βελτιστοποιεί την απόδοση της ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης στο Hybrid Eco Pro mode. Πλησιάζοντας σε μία διασταύρωση ή σε ένα προπορευόμενο όχημα, για παράδειγμα, η ανάκτηση ενέργειας μπορεί να ρυθμιστεί σε ‘εντατική χρήση’ για την επιβράδυνση.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης, ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων απεικονίζει γραφικές ενδείξεις για την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και κατ’ επέκταση την υπόλοιπη ηλεκτρική αυτονομία. Η οθόνη γραφικών ενδείξεων – σχεδιασμένη ατομικά για κάθε όχημα – προβάλλει επίσης τη διαθέσιμη ένταση ρεύματος (amperage) στο σταθμό φόρτισης που χρησιμοποιείται, ενώ δηλώνει και την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας.

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες διευκολύνουν τη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Για παράδειγμα, το σύστημα πλοήγησης ενημερώνει τον οδηγό για ξενοδοχεία, εστιατόρια, cafe και αξιοθέατα ή πολιτιστικά κέντρα που βρίσκονται στην περιοχή, όταν επιλέγεται ένας δημόσιος σταθμός φόρτισης. Επίσης, παρέχεται και μία πρόβλεψη διαθεσιμότητας στους σταθμούς φόρτισης. Επιπλέον, η BMW επιτρέπει στους πελάτες ChargeNow να κάνουν κράτηση σε έναν εξουσιοδοτημένο σταθμό φόρτισης για περιορισμένο χρονικό διάστημα, απευθείας από το αυτοκίνητο.

Ένας χαρακτηριστικός ήχος που δημιουργήθηκε ειδικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW και εκπέμπεται μέσω ηχείου προορίζεται για ακουστική προστασία των πεζών. Ο ήχος παράγεται στις χαμηλές ταχύτητες και υποδηλώνει την παρουσία του οχήματος χωρίς να επηρεάζει την άνεση των επιβατών.