Όπως είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του χρόνου, η Tesla συμμετείχε στον φετινό διαγωνισμό Pwn2Ow που διεξήχθη της περασμένες ημέρες (από 22 έως 22 Μαρτίου) στο Βανκούβερ του Καναδά.

Πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους και πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς cracking παγκοσμίως με συμμετοχή έμπειρων crackers και hackers, με πολλές εταιρίες να συμμετέχουν ώστε να εντοπίσουν τα τρωτά σημεία των λογισμικών τους.

Η ομάδα Fluoroacetate, αποτελούμενη από τους Amat Cama και Richard Zhu κατάφερε να κερδίσει συνολικά 375.000 δολάρια και ένα Tesla Model 3. Συγκεκριμένα κατάφερε μέσω του προγράμματος περιήγησης του Model 3 να χρησιμοποιήσουν το JIT bug στη διαδικασία renderer του προγράμματος περιήγησης προκειμένου να να εκτελέσουν κώδικα στο firmware του αυτοκινήτου και να εμφανίσουν ένα μήνυμα στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου. Για αυτό το hacking κέρδισαν τόσο ένα ολοκαίνουργιο Tesla Model 3 όσο και 35.000 δολάρια.

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν μια ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού του Model 3 που θα “κλείνει” το συγκεκριμένο bug.

Η ομάδα Fluoroacetate εκτός από το Model 3, κατάφερε να χακάρει τα Apple Safari, Firefox, Microsoft Edge, VMware Workstation και Windows 10, κερδίζοντας έτσι το ποσό των 375.000 δολαρίων, από τα 545.000 δολάρια που απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.