Η πολιτεία του Τέξας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο από πλευράς εμβαδού όσο και από πληθυσμό. Ακόμα, είναι η μεγαλύτερη αγορά για pickup trucks της αμερικάνικης αγοράς αυτοκινήτων και γι’αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν μια ειδική έκδοση μόνο για τους Τεξανούς.

Αυτό συνέβη και εδώ, με την έκδοση Lone Star του Ram Heavy Duty να πωλείται μόνο από τους αντιπροσώπους της εταιρίας στο Τέξας. Από την μηχανική πλευρά, το pickup είναι εφοδιασμένο με κοτσαδόρο κατηγορίας V, ηλεκτρονικό έλεγχο για τα φρένα ρυμούλκησης και καθρέφτες για ρυμουλκούμενου. Το βάρος ρυμούλκησης φτάνει τα 15.921 κιλά, με το βάρος του ωφέλιμου φορτίου να είναι στα 3.480 κιλά.

Ακόμα υπάρχουν νέες σιδερένιες ζάντες 18 ιντσών ή 20 ιντσών αλουμινένιες και χρωμιωμένες. Φέρει επίσης LED φωτιστικά σώματα, και χρωμιωμένες χειρολαβές, ενώ το εσωτερικό είναι πολυτελέστατο.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι και κάτω από το καπό υπάρχει ο 6,4-λίτρων HEMI V8 κινητήρας, απόδοσης 410 ίππων, ενώ υπάρχει και ο 6,7-λίτρων πετρελαιοκινητήρας απόδοσης 400 ίππων και 1.355 Nm ροπής.