Η Renault παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι την Trophy έκδοση του νέου Megane RS και τώρα φαίνεται ότι βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της Trophy-R έκδοση του μοντέλου.

Για το λόγο αυτό πήγε την περασμένη Παρασκευή (5/4) στο Nurburgring Nordschleife όπου έκανε δοκιμές, αλλά και γυρίσματα πιθανώς για κάποιο μελλοντικό promo video. Το αυτοκίνητο δεν φέρει καθόλου καμουφλάζ, και οπτικά δεν φαίνεται να υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την Trophy έκδοση, παρά μόνο τις νέες ελαφριές ζάντες και τον αεραγωγό στο καπό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη της Trophy-R έκδοσης, αλλά πιθανότατα θα υπάρχει μια μικρή αύξηση της ιπποδύναμης σε σχέση με το Megane RS Trophy. Αυτό, να θυμίσω, κινείται με έναν 1.800αρη turbo κινητήρα που πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP και αποδίδει 300 άλογα με 420 Nm ροπής όταν συνδυάζεται με το EDC αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και 400 Nm ροπής, όταν συνδυάζεται με το 6-τάχυτο μηχανικό.

Τέλος, να θυμίσω ότι το ρεκόρ στην γερμανική πίστα για μπροστοκίνητο αυτοκίνητο το κατέχει το Honda Civic Type R από το 2017, με χρόνο 7 λεπτά και 43,8 δευτ.