Η μητρική εταιρία της Lotus, η κινέζικη Geely, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε σήμερα την κατασκευή του εργοστασίου της Lotus στη Κίνα. Αυτό βρίσκεται στην πόλη Γουχάν και θα κοστίσει 1,15 δισ. ευρώ και θα γίνει το πρώτο εργοστάσιο της Lotus εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή σε δύο χρόνια, έχοντας την ικανότητα να κατασκευάζει 150.000 συμβατικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως. Εκτός από τα μοντέλα της Lotus, παραμένει άγνωστο ποια άλλα οχήματα θα συναρμολογεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο, μιας και η Geely μεταξύ άλλων, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό τις Volvo, Polestar, Lynk&Co, London EV Company και Proton.

Η Geely θέλει να μετατρέψει την Lotus σε ένα premium brand που θα ανταγωνίζεται κυρίως την Porsche, γι’αυτό και θα επενδύσει τουλάχιστον 1,65 δισ. ευρώ σε αυτή, ενώ ετοιμάζει επέκταση και του εργοστασίου της Lotus στο Hethel της Αγγλίας, αλλά και την πρόσληψη 200 νέων μηχανικών. Στα σχέδια της Geely είναι η κατασκευή και ενός δεύτερου εργοστασίου της Lotus στην Αγγλία, όπως και η δημιουργία ενός νέου κέντρου σχεδίασης και καινοτομίας, πιθανότατα στο Coventry.