Η Subaru στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσίασε την έκτη γενιά του Outback, το οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το φθινόπωρο στις εκδόσεις Base, Premium, Limited, Touring, Onyx Edition XT, Limited XT και Touring XT.

Το Outback αποτελεί την SUV έκδοση του νέου Legacy και κατασκευάζεται πάνω στην SGP πλατφόρμα που προσφέρει αυξημένη ασφάλεια, καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά και ησυχία. Η νέα πλατφόρμα έχει 70% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία και μεγαλύτερη ακαμψία στο μέρος της εμπρός ανάρτησης, ενώ ταυτόχρονα είναι 100% πιο άκαμπτη στην εμπρός πλευρική κάμψη και στην ακαμψία του πίσω υποπλαίσιο.

Έχει 22 εκατοστά απόσταση από το έδαφος και μηχανικά φορά τον τετρακύλινδρο 2,5-λίτρων ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα απόδοσης 182 ίππων με 240 Nm ροπής, αλλά και με τον 2,4-λίτρων turbo κινητήρα απόδοσης 260 ίππων με 376 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων και στάνταρ σύστημα τετρακίνησης.

Στο εσωτερικό συναντάμε μια μεγάλη οθόνη αφής 11,6 ιντσών, που θυμίζει την αντίστοιχη των Tesla Model S και Model X, καθώς είναι κάθετα τοποθετημένη και εκτείνεται σε όλο το ύψος της κεντρικής κονσόλας. Από άποψη συνδεσιμότητας, το νέο Outback διαθέτει σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις.

Η Subaru πλέον τοποθετεί ηλεκτρικό φρένο στάθμευσης, ώστε να ελευθερώσει χώρο στην κεντρική κονσόλα, με τον αυτόματο κλιματισμό να είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Ακόμα, υπάρχουν νέα, άνετα εμπρός καθίσματα, με τον προαιρετικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει Wi-Fi hotspot και θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω.

Το σύστημα ασφαλείας EyeSight βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό και στην ακριβότερη έκδοση υπάρχει το νέο σύστημα ασφαλείας DriverFocus, το οποίο προειδοποιήσει τον οδηγό σε περίπτωση κόπωσης ή απόσπαση της προσοχής, ενώ ρυθμίζει αυτόματα ορισμένες παραμέτρους του οδηγού (θέση καθίσματος, κλιματισμό, οθόνη κ.λπ.) κατά την εκκίνηση. Το DriverFocus λειτουργεί χρησιμοποιώντας το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και μπορεί να αναγνωρίσει έως και πέντε οδηγούς.