Η Tesla μειώνει σημαντικά τις τιμές των ηλιακών πάνελ – κεραμιδιών της

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα ότι μειώνει τις τιμές των ηλιακών συλλεκτών -κεραμιδιών της, και πλέον τα πάνελ με απόδοση 4 kW κοστίζουν 7.980 δολάρια (μετά την κρατική έκπτωση φόρου), κάτι που σημαίνει 1,99 δολάριο ανά watt με την τιμή να συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση των πάνελ. Ανάλογα με τον τόπο διαμονής στις Η.Π.Α., η τιμή ανά watt μπορεί να πέσει μέχρι και 1,75 ανά watt, δηλαδή 38% πιο φθηνά από τον εθνικό μέσο όρο των 2,85 δολαρίων ανά watt και πολύ λιγότερο από ότι χρέωνε η Tesla προηγουμένως.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης των ηλιακών συλλεκτών της Tesla, Sanjay Shah, υπογραμμίζει δύο βασικούς λόγους που έκαναν εφικτές αυτές τις μειώσεις τιμών από την Tesla. Ο πρώτος είναι η τυποποίηση των πάνελ, καθώς πλέον οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν μόνο πάνελ των 4kW και 12 φύλλων. Δεύτερον, ζητείται από τους πελάτες να εκτελέσουν οι ίδιοι κάποια τμήματα της διαδικασίας εγκατάστασης στο σπίτι τους, όπως η φωτογράφηση ηλεκτρικών μετρητών και κουτιών διακοπτών κυκλώματος, που κανονικά θα απαιτούσαν επίσκεψη από μηχανικούς της Tesla.

Οι αλλαγές ήταν απαραίτητες για την αναζωογόνηση της αγοράς, καθώς το πρώτο τρίμηνο του έτους η Tesla είδε την μεγαλύτερη πτώση στις εγκαταστάσεις ηλιακών συλλεκτών, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των έξι χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία εγκατέστησε 47 megawatts το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με 73 megawatts την ίδια περίοδο το 2018. Η πτώση σημαίνει ότι η Tesla έπεσε στην τρίτη θέση από πλευράς ηλιακών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, πίσω από τις Sunrun και Vivint Solar.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα