Μια σχεδόν εβδομάδα μετά την ανακοίνωση, η Aston Martin παρουσίασε σήμερα την Vantage AMR, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς που θέλουν αγνή οδηγική ευχαρίστηση. Τα αρχικά AMR της νέας έκδοσης της Vantage προέρχονται από τις λέξεις Aston Martin Racing, ένα σήμα το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά ειδικών εκδόσεων της βρετανικής εταιρίας τα τελευταία χρόνια, και χρησιμοποιείται σήμερα στην DB11 και στην Rapide.

Η βρετανική εταιρία φαίνεται ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος “save the manuals”, καθώς η Vantage AMR προσφέρεται αποκλειστικά με ένα 7-τάχυτο dog-leg χειροκίνητο κιβώτιο. Η AMR έκδοση διαθέτει ακόμα το σύστημα AMSHIFT, το οποίο “ανοίγει” το γκάζι στα κατεβάσματα των ταχυτήτων, όπως θα έκανες “heel-toe” αλλαγές. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι στην διάθεση του οδηγού να το ενεργοποιήσει/απενεργοποιήσει και ακόμα επιτρέπει τις αλλαγές ταχυτήτων χωρίς να σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, για μέγιστη επιτάχυνση. Κλείνοντας με το σύστημα μετάδοσης, υπάρχει ένα νέο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, που βοηθά επιπλέον τη Vantage AMR να κάνει καλύτερη χρήση της δύναμη της.

Μιλώντας για αυτή, μηχανικά δεν αλλάζει κάτι στο βρετανικό sportscar, καθώς εφοδιάζεται με τον 4,0-λιτρο twin-turbo V8 (M178) κινητήρα της Mercedes-AMG, ο οποίος είναι τοποθετημένος πίσω από τον εμπρός άξονα και σχεδόν στο κέντρο. Αυτός παράγει 510 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 625 Nm ροπή μεταξύ 2.000 και 5.000 σ.α.λ..

Η Aston Martin αναφέρει ότι η αντικατάσταση του αυτόματου 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF με το 7-τάχυτο dog-leg χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς και την τοποθέτηση carbon δίσκων για το σύστημα της πέδησης μειώνει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά 95 κιλά. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4 δευτ., σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργά από το αυτόματο κιβώτιο, με την τελική ταχύτητα να παραμένει αμετάβλητη στα 314 χλμ/ώρα.

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 200 Vantage AMR παγκοσμίως, και θα είναι διαθέσιμη σε μπλε (Sabiro Blue), μαύρο (Pnyx Black), γκρι (China Grey) και άσπρο (White Stone) χρώμα, με τις τελευταίες 59 να είναι βαμμένες σε πράσινο (Stirling Green) χρώμα, οι οποίες θα διαθέτουν το λογότυπο Vantage 59 και θα τιμούν τη νίκη της Aston Martin στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1959. Μόλις πουληθούν οι 200 Vantage AMR, το 7-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο θα είναι διαθέσιμο ως επιπλέον εξοπλισμός. H Vantage AMR είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία με την τιμή της να ορίζεται στα £149.995 στην Αγγλία, στα €184.995 στην Γερμανία και $179.995 στις Η.Π.Α.