Μέσω τεσσάρων videos, που ανέβασε η Volkswagen Ολλανδίας στο κανάλι της στο YouTube και πλέον έχουν κατέβει, διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρώτου μοντέλου της ID οικογένειας της γερμανικής εταιρίας. Τα promo videos ανέβηκαν με αφορμή την άνοιγμα των προπαραγγελιών του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στις 8 Μαΐου, με το νέο Volkswagen ID 3 (γνωστό και ως ID. Neo ή ID hatchback) να παρουσιάζεται επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Από τις φωτογραφίες των ελαφρών καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων διακρίνεται ο σχεδιασμός του μοντέλου, όπου φαίνεται το ID.3 να έχει μια αρκετά μεγάλη μετωπική επιφάνεια, η οποία είναι χαρακτηριστική για όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα. Το μοναδικό άνοιγμα στο εμπρός μέρος βρίσκεται χαμηλά στον προφυλακτήρα με σκοπό την ψύξη των μπαταριών, με τα LED φωτιστικά σώματα να συνδέονται με μια λωρίδα φωτισμού και το σήμα της Volkswagen να βρίσκεται στη μέση. Πιθανότατα, το τελευταίο να είναι φωτιζόμενο.

Παρατηρώντας το προφίλ διακρίνονται τα πολύ μεγάλα φινιστρίνια στην εμπρός κολόνα, κάτι που σίγουρα θα βοηθά στην ορατότητα και την εξαφάνιση των νεκρών γωνιών. Ακόμα, με τις διαστάσεις του ID.3 να είναι πρακτικά ίδιες με αυτές του Golf, εξαιτίας του μεγαλύτερου μεταξονίου του πρώτου, αυτό δείχνει ότι έχει σημαντικά μεγαλύτερο μήκος. Τέλος, στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με αυτά του Golf, ενώ στο εσωτερικό διακρίνεται μια μεγάλη “αιωρούμενη” οθόνη στο κέντρο της κονσόλας.

Το ID Neo θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις χωρητικότητας της μπαταρίας. Η βασική -η οποία δεν θα είναι διαθέσιμη κατά το λανσάρισμα του μοντέλου- θα χρησιμοποιεί μπαταρία 48 kWh (45 kWh διαθέσιμα), που θα του χαρίζει μια αυτονομία της τάξης των 230 με 330 χλμ., σε κύκλο WLTP και θα έχει τιμή εκκίνηση €29.990. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες χώρες όπου τα κρατικά κίνητρα για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μεγάλα, η τιμή του γερμανικού μοντέλου μπορεί να πέσει και κάτω από τα €24.000.

Κατά το λανσάρισμα του ID hatchback θα είναι διαθέσιμη μόνο η έκδοση με τη μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας. Αυτή θα είναι 62 kWh (58 kWh διαθέσιμα), που θα του χαρίζει 300 με 420 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας, σε κύκλο WLTP και θα έχει τιμή εκκίνησης στην Ευρώπη πάνω από τα €35.000. Τέλος, θα υπάρχει και ID 3 1st edition, που θα φέρει μπαταρία 82 kWh (77 kWh διαθέσιμα), που θα του χαρίζει μια αυτονομία της τάξης των 390 με 550 χλμ.