GP Ισπανίας 2019, FP2: Ο Bottas και πάλι ταχύτερος

Σχετικά άρθρα

Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν πριν λίγα λεπτά στο Circuit de Barcelona-Catalunya, με την Mercedes να δείχνει ότι έχει το πλεονέκτημα. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Valtteri Bottas, επιβεβαιώνει την πολύ καλή του κατάσταση καθώς ήταν και πάλι ο ταχύτερος στην ισπανική πίστα, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Lewis Hamilton, με την Mercedes να διαθέτει ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικά πακέτο.

Η Ferrari, που φαινόταν πολύ δυνατή στην Ισπανία κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν την έναρξη της σεζόν και που αυτό το σαββατοκύριακο διαθέτουν ένα αρκετά αναβαθμισμένο μονοθέσιο, ήταν πίσω από τη γερμανική ομάδα τρία δέκατα του δευτερολέπτου και δεν έδειξε σε κανένα σημείο να μπορεί να “χτυπήσει” πρώτους χρόνους, αν και είναι πολύ πιθανό να κρύβει τη δυναμική της SF90.

Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος από τους δύο οδηγούς της ιταλικής ομάδας, με τον Sebastian Vettel να ακολουθεί κατά πόδας, παρά την μικρή έξοδο του στην στροφή 12. Οι οδηγοί της Ferrari είχαν άνετη διαφορά από τη Red Bull του Max Verstappen, όντας σχεδόν ένα τέταρτο του δευτερολέπτου πιο γρήγορες.

Η Haas θέλει ένα πολύ καλό αγώνα για να αφήσει πίσω της τα κακά αποτελέσματα της αρχής της σεζόν, με τον Romain Grosjean να περιγράφει τη VF-19 πρακτικά ως ένα καινούργιο μονοθέσιο, καθώς διαθέτει εκτεταμένες αναβαθμίσεις για τη Βαρκελώνη. Ο Γάλλος της αμερικάνικης ομάδας ήταν ο έκτος ταχύτερος πιλότος, 0,869 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bottas, με τον έτερο οδηγό της Haas, Kevin Magnussen, να ήταν όγδοος, καθώς στον πιο γρήγορο γύρο του ενοχλήθηκε από τον Leclerc. Ανάμεσα στο δίδυμο της Haas βρέθηκε ο άλλος οδηγός της Red Bull, Pierre Gasly.

Ο Carlos Sainz, ο οποίος έχει τερματίσει στους βαθμούς σε κάθε αγώνα της πατρίδα του, βρέθηκε στην ένατη θέση -πρώτος με McLaren- με τον Daniil Kvyat της Toro Rosso να κλείνει το top 10 των ταχύτερων χρόνων.

Μετά την έξοδο στο τέλος του FP1, οι μηχανικοί της Racing Point κατάφεραν να επιδιορθώσουν το μονοθέσιο και ο Lance Stroll ήταν ταχύτερος από τον team-mate του, Sergio Perez, παρότι αναγκάστηκε να τρέξει με παλιότερων προδιαγραφών μέρη. Η ομάδα, όμως, ελπίζει να έχει το πλήρως ενημερωμένο πακέτο το Σάββατο.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...