Το διοικητικό συμβούλιο της Nissan επανεξέλεξε τον Hiroto Saikawa ως CEO της, δείχνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την στήριξη της στο πρόσωπο του, ο οποίος σύμφωνα με τις φήμες θα αποχωρούσε λόγω της υπόθεσης του Carlos Ghosn.

Ο Saikawa είπε πως πρώτη του προτεραιότητα είναι να αναβιώσει την εταιρεία και στη συνέχεια να αποχωρήσει την “κατάλληλη στιγμή”, χωρίς να αναφέρει πότε θα είναι αυτή.

Στο νέο Δ.Σ της ιαπωνικής εταιρίας, περιλαμβάνει και δύο στελέχη της Renault, τον πρόεδρό της, Jean-Dominique Senard και τον CEO της, Tierry Bollore. Το Δ.Σ αποτελείται από 11 άτομα, 7 εκ των οποίων είναι εκτός της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi έτσι ώστε να βελτιωθεί η διαφάνεια. Ανάμεσά τους συναντάμε τους Bernard Delmas (πρόεδρος της Nihon Michelin Tire Co.), Jenifer Rogers (γενικός σύμβουλος της Asurion Japan Holdings στην περιοχή της Ασίας), Andrew House (πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment), Yasushi Kimura (σύμβουλος της JXTG Holdings), Keiko Ihara (οδηγός αγώνων) και Masazaku Toyoda (πρώην γραφειοκράτης της Ιαπωνικής κυβέρνησης).

Η Mitsubishi Motors από την μεριά της ανακοίνωσε πως από τις 21 Ιουνίου ο Osamu Masuko δεν θα είναι πλέον ο CEO της. Την θέση του θα την αναλάβει ο Takao Kato, ο οποίος σήμερα είναι πρόεδρος της εταιρίας στην Ινδονησία. Ο Masuko θα διατηρήσει την θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο.