Το όνειρο του Triple Crown για τον Fernando Alonso μετατίθεται για του χρόνου, μιας και ο Ισπανός δεν κατάφερε να προκριθεί στον φετινό αγώνα Indianapolis 500, αφού δεν πήρε την πρόκριση από τις κατατακτήριες.

Ο Alonso που δεν κατάφερε να προκριθεί στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές, είχε μια δεύτερη ευκαιρία κατά την δεύτερη περίοδο των κατατακτηρίων. Κατάφερε να κάνει τέσσερις γύρους έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα τα 227,353 μίλια/ώρα (365,889 χλμ/ώρα), ταχύτητα που δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση, μιας και ο τελευταίος που προκρίθηκε στον αγώνα ήταν ο Kyle Kaiser με μέση ωριαία ταχύτητα τα 227,372 μίλια/ώρα (365,919 χλμ/ώρα). Ναι, ο Alonso έχασε την πρόκριση και την ευκαιρία να προσπαθήσει να πάρει τη νίκη στον φετινό αγώνα Indianapolis 500 για μόλις 0,03 χλμ/ώρα.

Η McLaren δανείστηκε τις ρυθμίσεις της ανάρτησης από την Penske ώστε ο Alonso να πάρει την πρόκριση, αλλά όπως φάνηκε, η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή. Ο Alonso κατετάγη 34ος από τους 36 αγωνιζόμενους. Με την αποτυχία του, ο Alonso έγραψε στο Twitter πως ήταν μια δύσκολη εβδομάδα. Προσπάθησαν για το καλύτερο, με διαφορετικό set up και διαφορετική προσέγγιση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όπως έγραψε, δεν είναι ποτέ εύκολο να πηγαίνεις με 365+ χλμ/ώρα.

Η McLaren έχει την δυνατότητα να αγοράσει μια από τις 33 θέσεις του αγώνα, αρκεί βέβαια κάποιος από αυτούς που πήραν την πρόκριση να θελήσει να πουλήσει την θέση του.