Μόλις δύο εβδομάδες μετά την ονοματοδοσία του, η Honda ανακοίνωσε σήμερα πως ανοίγει το βιβλίο παραγγελιών του Honde e. Το αμιγώς ηλεκτρικό αστικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας είναι πλέον διαθέσιμο στην Αγγλία, την Γερμανία, την Γαλλία και τη Νορβηγία.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω ενός ειδικού site κρατήσεων ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει κράτηση της προτεραιότητας να παραγγείλει το Honda e, δίνοντας μια επιστρεφόμενη προκαταβολή, όπου στην Αγγλία αγγίζει τις 800 λίρες (€910). Στη συνέχεια και από το τέλος του έτους, οι πελάτες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την κανονική παραγγελία του οχήματος, με τις πρώτες παραδόσεις του να ξεκινούν την άνοιξη του 2020.

Η ιαπωνική εταιρία θέλει το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. Η νέα φιλοδοξία επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025, και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.

Η Honda έχει ήδη λάβει περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e από όλη την Ευρώπη, ενώ το υβριδικό σύστημα i-MMD που θα διαθέτει η επόμενη γενιά του Jazz, θα είναι ίδια με αυτή του νέου CR-V Hybrid. Όπως αναφέρει η Honda, πριν από τον στόχο του 2025, θα επεκτείνει την εφαρμογή του υβριδικού συστήματος i-MMD, με την εισαγωγή του αρχικά σε μικρότερα αυτοκίνητα.

Το Honda e θα είναι πισωκίνητο, θα προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, με την μπαταρία του, μέσω ταχυφορτιστή, να μπορεί φορτίζει κατά 80% μέσα σε 30 λεπτά.