Επίσημο: Honda e το ηλεκτρικό μοντέλο, και υβριδικό το νέο Jazz

Σχετικά άρθρα

Η Honda ανακοίνωσε σήμερα πως η έκδοση παραγωγής του e Prototype θα ονομάζεται Honda e, ενώ επιβεβαίωσε πως η επόμενη γενιά του Jazz θα προσφέρεται και σε υβριδική έκδοση που θα διαθέτει το Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD).

Η ιαπωνική εταιρία θέλει το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. Η νέα φιλοδοξία επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025, και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.

Η Honda έχει ήδη λάβει περισσότερες από 22.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e από όλη την Ευρώπη, ενώ το υβριδικό σύστημα i-MMD που θα διαθέτει η επόμενη γενιά του Jazz, θα είναι ίδια με αυτή του νέου CR-V Hybrid. Όπως αναφέρει η Honda, πριν από τον στόχο του 2025, θα επεκτείνει την εφαρμογή του υβριδικού συστήματος i-MMD, με την εισαγωγή του αρχικά σε μικρότερα αυτοκίνητα.

Το Honda e θα είναι πισωκίνητο, θα προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, με την μπαταρία του, μέσω ταχυφορτιστή, να μπορεί φορτίζει κατά 80% μέσα σε 30 λεπτά. 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...