Η Toyota είναι ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές αυτοκινήτων που πιστεύει στα αυτοκίνητα υδρογόνου. Έτσι έχει στην αγορά το Mirai, με τον επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison, να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως τα υδρογονοκίνητα μοντέλα θα έχουν την ίδια τιμή με αυτά των υβριδικών, σε δέκα χρόνια από σήμερα.

Η μείωση των τιμών των αυτοκινήτων υδρογόνου θα επιτευχθεί λόγω της μείωσης του κόστους των κινητήρων κυψελών καυσίμου, που θα κάνουν λιγότερη χρήση πλατίνας, με την Toyota να πιστεύει σε αυτά και έτσι θα προσφέρει στην αγορά και την τρίτη γενιά του Mirai.

1Διάβασε επίσης

Τι είναι τελικά καλύτερο για το περιβάλλον; Οι κινητήρες πετρελαίου, οι ηλεκτροκινητήρες ή κάτι άλλο;

H ιαπωνική εταιρία έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο σε σχέση με τους κυριότερους ανταγωνιστές της. Αντί να ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαθέτει στην αγορά αυτοκίνητα υδρογόνου και υβριδικά, ενώ μπαίνει δειλά και αυτή στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προσφέροντας διάφορες εναλλακτικές λύσεις, επιτρέποντας στους πελάτες της να αποφασίσουν ποια μορφή ηλεκτροκίνησης τους ταιριάζει.

Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2, προκειμένου να πιαστούν οι ολοένα και αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων, κυρίως στην Ευρώπη. Η Toyota είναι ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με το χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπών CO2.