Μετά την έκθεση της Γενεύης η Bugatti πήγε την one-off La Voiture Noire στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι κανονικό. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που δεν διαθέτει καθόλου μηχανικά μέρη, παρά μόνο έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που του δίνει την απαιτούμενη δύναμη προκειμένου να κινηθεί. Οι ψεύτικες δαγκάνες των φρένων είναι κολλημένες πάνω στις ζάντες, ενώ το εσωτερικό δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί.

Το μοντέλο θα είναι έτοιμο σε 2,5 χρόνια και ο ιδιοκτήτης του θα το παραλάβει στα τέλη του 2021. Η Bugatti ξεκίνησε να αναπτύσσει το La Voiture Noire 8 μήνες πριν, όταν και δέχτηκε την παραγγελία από τον ιδιοκτήτη, που οι φήμες θέλουν να είναι ο πρώην πρόεδρος του VW Group, o Ferdinand Piech. Επίσης υπήρχαν και φήμες πως ήταν του Cristiano Ronaldo, αλλά αυτές διαψεύσθηκαν.

Η Bugatti La Voiture Noire αξίζει 11 εκατ. ευρώ χωρίς φόρους, κάτι που την βάζει στην κορυφή των ακριβότερων αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Το αυτοκίνητο αποτίει φόρο τιμής στην Type 57 SC Atlantic του Jean Bugatti που χάθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει έξι απολήξεις εξατμίσεων, νέα LED μοναδικά φωτιστικά σώματα και φωτιζόμενα γράμματα Bugatti.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την Chiron. Φορά τον W16 8,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.500 ίππων με 1.600 Nm ροπής. Κάθε εξάρτημα του αυτοκινήτου έχει κατασκευαστεί στο χέρι, με το σώμα να είναι από carbon