Μετά το CitiJet (2014), το Fabia Funstar (2015), το Atero Coupe (2016), το Element Electric Buggy (2017) και το Sunroq (2018), 35 φοιτητές από την επαγγελματική σχολή μηχανικών της Skoda ετοιμάζουν το πρωτότυπο που θα παρουσιάσει η εταιρία φετινό Worthersee.

Αυτό θα είναι pickup, που βασίζεται στο Kodiaq και θα ονομαστεί Mountiaq. Το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο, είναι δίπορτο, διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, εκτός δρόμου ελαστικά και είναι δημιουργία 35 μαθητών -ηλικίας 17 και 20 ετών- οι οποίοι προέρχονται από 7 διαφορετικά επαγγέλματα και θα παραμείνει αποκλειστικά ως concept.

Το έκτο project ανατέθηκε στην ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ οι εργασίες για το Mountiaq concpet ξεκίνησαν τέσσερις μήνες αργότερα, και μέχρι σήμερα έχουν επενδύσει πάνω από 2.000 ώρες. Το pickup έχει μήκος σχεδόν 5 μέτρα, με το μεταξόνιο να είναι κοντύτερο κατά 3 χλστ. (2.788 χλστ.) σε σχέση με το μεγάλο τσέχικο SUV. Η απόσταση από το έδαφος του Mountiaq θα είναι αυξημένη κατά 100 χλστ. σε σχέση με το Kodiaq Scout, καθώς θα πατάει σε 17άρες ζάντες, μεγάλα ελαστικά και νέα ανάρτηση.

Δεν διαθέτει πίσω καθίσματα προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος για την καρότσα, με τους φοιτητές της Skoda να έχουν την πλήρη υποστήριξη των σχεδιαστικών και τεχνικών ομάδων της τσέχικης εταιρίας. Τέλος, μηχανικά θα κινείται από τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα, απόδοσης 190 ίππων.