Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 18 μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2020. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια ήταν να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, αλλά η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης παραμένει απογοητευτική.

Η επέκταση των κινήτρων υποστηρίζεται από ένα fund 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το μισό του οποίο χρηματοδοτείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και το άλλο μισό από τις τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η ανακοίνωση της επέκταση έγινε σήμερα Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομία, Peter Altmaier, ο οποίος δήλωσε ότι χρειάζεται μακροχρόνια στήριξη προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα κίνητρα θα συνεχιστούν ως έχουν, δηλαδή οι αγοραστές αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα παίρνουν από την κυβέρνηση €4.000, ενώ οι αντίστοιχοι που αγοράζουν plug-in υβριδικά θα λαμβάνουν €3.000. Κλείνοντας, ο Altmaier δήλωσε ότι οι αιτήσεις για τα κίνητρα έχουν αυξηθεί αλλά με πολύ πιο αργό ρυθμό από ό,τι ήλπιζαν.