H πρώτη Ferrari Monza SP1 στους δρόμους του Λονδίνου

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν εννέα μήνες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια των πρώτων μοντέλων της Icona σειράς της, πιάστηκε να κυκλοφορεί στους δρόμους του Λονδίνου η πρώτη Ferrari Monza SP1. Πιο συγκεκριμένα, η παράδοση του αυτοκινήτου έγινε στην αντιπροσωπεία της ιταλικής εταιρίας του H.R. Owen στο South Kensington, και έπειτα μπήκε στην βιτρίνα της.

Ο σχεδιασμός τόσο της Monza SP1 όσο και της SP2 είναι εμπνευσμένος από τα κλασσικά μοντέλα της Ferrari της δεκαετίας του 1940 και του 1950, όπως η 166 MM και είναι γρήγορα, πολύ γρήγορα!

Και τα δύο barchetta μοντέλα είναι κατασκευασμένα σχεδόν εξ’ολοκλήρου από carbon και φορούν τον 6,5-λίτρων V12 κινητήρα απόδοσης 810 ίππων στις 8.500 σ.α.λ με 719 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνουν σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 300 χλμ/ώρα. Και όλα αυτά σε αυτοκίνητα χωρίς οροφή και παρμπρίζ. Το SP1 ζυγίζει 1.500 κιλά και το SP2 1.520 κιλά.

Τόσο η Monza SP1, όσο και η Monza SP2 βασίζονται στην 812 Superfast με το πρώτο να είναι μονοθέσιο και το δεύτερο διθέσιο. Η Ferrari δηλώνει πως τα Monza SP1 και SP2 μπορούν να κινηθούν νόμιμα σε δημόσιους δρόμους και απευθύνονται σε “ειδικούς πελάτες και συλλέκτες”. Με κόστος 1,6 εκατ. ευρώ, η παραγωγή τους θα περιοριστεί στις 499 μονάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...