Ο Valentino Rossi υποσχέθηκε ότι στο εγγύς μέλλον θα τρέξει σε έναν αγώνα του DTM ως guest οδηγός. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP αποκάλυψε το παραπάνω σε μια συνομιλία με το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Sat.1, το οποίο πήγε στο σπίτι-ράντσο του Ιταλού.

Ο Rossi δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις πρόσφατες εξελίξεις του DTM και ήταν ιδιαίτερα περίεργο το να δει τον συναθλητή του Andrea Dovizioso να τρέχει. Ο οδηγός της Ducati έκανε το ντεμπούτο του στο DTM στην πίστα του Misano το περασμένο Σαββατοκύριακο, τερματίζοντας και στους δύο αγώνες έξω από την πρώτη δεκάδα.

Ο Rossi δήλωσε ότι στην πραγματικότητα είχε σκοπό να συμμετάσχει με τον Dovizioso στον περασμένο αγώνα, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να τρέξει. Ο επικεφαλής του DTM και πρώην οδηγός της Formula 1, Gerhard Berger, είχε προσκαλέσει και τους δύο οδηγούς του MotoGP σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους θεατές στο Misano. Λόγω των σχέσεών του με τον όμιλο της Volkswagen, ο Dovizioso είχε τη δυνατότητα να τρέξει με ένα αγωνιστικό της Audi, ο Rossi θα έτρεχε με μια BMW M4.