Επίσημο: Porsche 718 Cayman GT4 και 718 Boxster Spyder

Σχετικά άρθρα

Η Porsche παρουσιάζει επίσημα τις νέες 718 Cayman GT4 και 718 Boxster Spyder. Και τα δύο αυτοκίνητα φορούν τον ολοκαίνουργιο ατμοσφαιρικό 4,0-λίτρων boxer εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 420 ίππων στις 7.600 σ.α.λ με 420 Nm ροπής μεταξύ 5.000 – 6.000 σ.α.λ.

Ο κινητήρας έχει όριο περιστροφής τις 8.000 σ.α.λ και συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 4,4 δευτερόλεπτα. Σε ότι έχει να κάνει με την τελική ταχύτητα, η 718 Boxster Spyder μπορεί να φτάσει έως και τα 301 χλμ/ώρα, ενώ η 718 Cayman GT4 έως και τα 304 χλμ/ώρα. Η Porsche αναφέρει πως η νέα 718 Cayman GT4 είναι κατά 10 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά στο Nurburgring Nordschleife.

Ο κινητήρας διαθέτει ενεργό σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για την μείωση της κατανάλωσης, ενώ για πρώτη φορά ένας τέτοιος υψηλόστροφος κινητήρας διαθέτει πιεζοηλεκτρικά μπεκ. Το βάρος των αυτοκινήτων έχει αυξηθεί κατά περίπου 90 κιλά (1.420 κιλά) κυρίως λόγω της τοποθέτησης διπλών φίλτρων σωματιδίων καυσαερίων και του συστήματος start/stop (απαιτεί μεγαλύτερη μπαταρία και μεγαλύτερο δυναμό).

Στιλιστικά, τα μοντέλα διαθέτουν νέο bodykit, με την 718 Cayman GT4 να φέρει σταθερή πίσω αεροτομή, μπροστινό splitter, πλαϊνές ποδιές και ενεργό διαχύτη που αυξάνουν την κάθετη αεροδυναμική παραγόμενη δύναμη κατά 50% σε σχέση με την απλή 718 Cayman. Η 718 Boxster Spyder φέρει νέο πίσω καπάκι, νέο ενεργό διαχύτη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αεροτομή που αναπτύσσεται στα 120 χλμ/ώρα. Και τα δύο φορούν Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά διαστάσεων 245/35 μπροστά και 295/30 πίσω, με ζάντες 20″.

Και τα δύο μοντέλα φέρουν το σύστημα PASM (Porsche Active Suspension Management) που μειώνει την απόσταση της ανάρτησης από το έδαφος κατά 3 εκατοστά, ενώ εφοδιάζονται και με τα συστήματα PSM (Porsche Stability Management system) που μπορεί να απενεργοποιηθεί και PTV (Porsche Torque Vectoring) με μηχανικό πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Ο μπροστά άξονας και τα φρένα προέρχονται από την 911 GT3. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 410 mm μπροστά και 390 mm πίσω με αλουμινένιες δαγκάνες. Υπάρχουν διαθέσιμα carbon-κεραμικά φρένα, όπως και το Clubsport πακέτο που αποτελείται από ατσάλινο roll bar, πυροσβεστήρα και ζώνες ασφαλείας 6 σημείων για τον οδηγό.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέο τιμόνι, Alcantara επενδύσεις, Sport Seats Plus καθίσματα, αλουμινένια διακοσμητικά, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε το πακέτο Spyder Classic Interior που περιλαμβάνει μπορντό και μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, ασημί μεταλλικά διακοσμητικά και δίχρωμη υφασμάτινη οροφή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...