Ο πρώην CEO της Nissan και της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, είχε ενημερώσει ότι θα παραχωρήσει σήμερα Παρασκευή συνέντευξη Τύπου, ώστε να στείλει ένα μήνυμα στους ηγέτες της G20. Λίγη ώρα, όμως, πριν την έναρξή της, την ακύρωσε αιφνιδίως.

Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά -μετά την σύλληψή του τον περασμένο Νοέμβριο- που ο Carlos Ghosn θα βρισκόταν απέναντι σε δημοσιογράφους. Η ακύρωση, όμως, ήρθε μετά την παρέμβαση της οικογένειας και των συμβούλων του, με κύκλους κοντά στον Ghosn να αναφέρουν ότι πιθανότατα θα δεχόταν “δύσκολες” ερωτήσεις, τις οποίες δεν θα μπορούσε να απαντήσει εξαιτίας της συγκεκριμένης γραμμής υπεράσπισης που έχουν οι συνήγοροι του. Εκτός αυτού, υπήρξαν ανησυχίες ότι τα λεγόμενα του Ghosn θα μπορούσαν να είναι η αιτία οι εισαγγελείς να αναθεωρήσουν τους όρους της εγγύησης του.

Άλλες γλώσσες αναφέρουν ότι τα λεγόμενα του Ghosn θα “χάνονταν” εξαιτίας της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία, που γίνεται αυτές τις ημέρες. Ο αντίλογος, όμως, αναφέρει ότι η ημερομηνία της συνέντευξης τύπου ήταν στρατηγικά επιλεγμένη, ώστε να συμπέσει με τη σύνοδο των G20 και ο Ghosn να εκφράσει σε υψηλότατο επίπεδο τα επιχειρήματα του, αλλά κυρίως να κατακρίνει το νομικό σύστημα της Ιαπωνίας διεθνώς και στον Donald Trump.

Τέλος, να θυμίσω ότι και τον περασμένο Απρίλιο ο Ghosn είχε προγραμματίσει συνέντευξη, η οποία ακυρώθηκε, καθώς οι ιαπωνικές τον συνέλαβαν εκ νέου.