Η Aston Martin αφού ετοίμασε την πρώτη DB4 GT Zagato Continuation, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της DBS GT Zagato.

Τα δύο αυτοκίνητα δημιουργήθηκαν για τον εορτασμό των 100στών γενεθλίων της Zagato, είναι μέρος της DBZ Zagato Collection και θα κατασκευαστούν σε μόλις 19 μονάδες το καθένα, με τον ιδιοκτήτη τους να πρέπει να τα αγοράζει και τα δύο μιας και τα αυτοκίνητα δεν πωλούνται ξεχωριστά.

Η DB4 GT Zagato Continuation μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά σε πίστες και η DBS GT Zagato σε δημόσιους δρόμους. Το κόστος και των δύο αυτοκινήτων ανέρχεται στα 6 εκατ. λίρες Αγγλίας (7 εκατ. ευρώ) χωρίς φόρους.

Η Aston Martin DB4 GT Zagato κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960. Μόλις 19 μοντέλα βγήκαν στην αγορά και το Continuation μοντέλο ακολουθεί την ίδια συνταγή, διαθέτοντας ελαφρύ σωληνωτό πλαίσιο και αλουμινένια πάνελ.

Η Aston Martin τονίζει πως οι μηχανικοί της διασφαλίζουν πως το Continuation μοντέλο είναι πανομοιότυπο με το αυθεντικό και κίνηση παίρνει από έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 380 ίππων που συνδυάζεται με 4-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και μπλοκέ διαφορικό, με την κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς.

Η DBS GT Zagato βασίζεται στη ολοκαίνουργια DBS Superleggera, έχοντας νέο σώμα σχεδιασμένο από την Zagato, με double bublle οροφή, νέα γρίλια, χρυσαφί ζάντες 20″, νέο καπό και νέους λεπτότερους προβολείς.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές και έτσι φορά τον V12 5,2-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 715 ίππων με 900 Nm ροπής διαθέσιμη μεταξύ 1.800 και 5.000 σ.α.λ.

Οι παραδόσεις των Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ενώ αυτές του DBS GT Zagato 12 μήνες αργότερα.