Οι νέες BMW X3 M και X4 M φοράνε Michelin Pilot Sport 4S*

Σχετικά άρθρα

Μετά τα M2, M3, M4, M5, M6, X5 M και X6 M, η BMW επέλεξε τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Michelin και για τα νέα X3 M και X4 M, καθώς και τις αντίστοιχες Competition εκδόσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας εξοπλίζονται με τα Pilot Sport 4S*, που πατάνε σε ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και “ντύνονται” με ελαστικά διαστάσεων 255/40 για τους μπροστινούς τροχούς και 265/40 για τους πίσω τροχούς.

Διάβασε ακόμα

Επίσημο: BMW X3 M και X4 Μ με έως 510 άλογα

Όπως ξέρεις, τα συγκεκριμένα ελαστικά της Michelin περιλαμβάνουν μια σειρά από τεχνολογίες, όπως πέλμα που ενσωματώνει διαφορετικές γόμες και ενισχυμένο σκελετό με αραμίδιο. Ακόμα, φέρουν σήμανση με αστέρι (*) που υποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο ελαστικό της γαλλικής εταιρίας σχεδιάστηκε ειδικά για τα μοντέλα της BMW.

Τα ελαστικά αυτά είναι αποτέλεσμα σχεδόν τριών ετών ανάπτυξης από τη BMW M και τη Michelin. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας κατασκευάστηκαν και δοκιμάστηκαν περίπου 800 πρωτότυπα ελαστικά και 1.400 ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Nurburgring της Γερμανίας, στο Miramas και στο Ladoux της Γαλλίας, για να διασφαλίσουν ότι τα ελαστικά διαθέτουν τις επιδόσεις που απαιτούν οι μηχανικοί της BMW M.

Τα μπροστινά ελαστικά διαθέτουν την τεχνολογία Tri-compound της Michelin και τα πίσω ελαστικά την τεχνολογία bi-compound. Αρχικά αναπτύχθηκαν για ελαστικά αγώνων αντοχής, με τεχνολογία που ενσωματώνει πολλαπλά μείγματα γόμας σε διαφορετικές περιοχές του πέλματος για να φτάσουν τις επιδόσεις στα άκρα. Για παράδειγμα, ο εξωτερικός ώμος παρέχει εξαιρετική πρόσφυση και αντοχή στη φθορά στις στροφές, τα ενδιάμεσα μπλοκ πέλματος μεταβιβάζουν άμεσα και με ακρίβεια τις εντολές από το τιμόνι στο δρόμο και ο εσωτερικός ώμος έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τον κίνδυνο της υδρολίσθησης και να προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Κατά την ανάπτυξη των ελαστικών, οι μηχανικοί της BMW M ζήτησαν από τη Michelin ελαστικά που να προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό οδόστρωμα, μεγαλύτερη αντοχή και εξαιρετικές επιδόσεις στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα, διατηρώντας παράλληλα τη σπορ αίσθηση της BMW M στο τιμόνι. Με δεδομένο ότι οι διαστάσεις των ελαστικών για τον μπροστινό και τον πίσω άξονα είναι παρόμοιες, η Michelin έπρεπε να εστιάσει στο σχέδιο πέλματος και τα μείγματα γόμας.

Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών σημαίνει ότι τα Pilot Sport 4S* προσφέρουν ισορροπημένες επιδόσεις ως προς την πρόσφυση, την άνεση, την ασφάλεια και φυσικά την οδηγική απόλαυση. Έτσι, ανταποκρίνονται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις της BMW M ενώ είναι κατάλληλα και για καθημερινή χρήση στο δρόμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η νέα BMW M5 σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της M5, με το αυτοκίνητο να είναι plug-in υβριδικό και να συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...

BMW XM by AC Schnitzer

Η AC Schnitzer μας δείχνει την πρόταση της για την BMW XΜ. Τοποθετεί ζάντες 23" και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 2 - 2,5 εκατοστά, αποστάτες...

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...
Autoblog.gr