Κατά την παρουσίαση του φετινού μονοθεσίου της Haas, έκπληξη προκάλεσε στους πάντες η παρουσία της Rich Energy ως χορηγού τίτλου της αμερικάνικης ομάδας. Μιας εταιρίας ενεργειακών ποτών που κανείς δεν γνώριζε μέχρι “χθες”. Παρόλα αυτά, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρίας, William Storey, ήταν ιδιαίτερα επιθετικός σε όσους κάνουν κριτική προς την εταιρία του, υπερασπιζόμενος την συνεργασία της Rich Energy με την Haas.

Φαίνεται, όμως, ότι η εμπλοκή της με το κορυφαίο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν σύντομη, καθώς σήμερα ανακοίνωσε -μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter– ότι σπάει το συμβόλαιο της με την Haas F1. O λόγος που αναφέρει είναι η κακή απόδοση της ομάδας και των οδηγών της, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Σήμερα, η Rich Energy τερματίζει το συμβόλαιο της με τη Haas F1 Team εξαιτίας της κακής απόδοσης. Στόχος μας είναι να νικήσουμε την Red Bull Racing και το να βρίσκεται η ομάδα πίσω από την Williams στην Αυστρία είναι απαράδεκτο. Η πολιτική και το ύφος της πολιτικής ορθότητας στην F1 είναι επίσης λόγος να αποσύρουμε την επιχείρησή μας. Ευχόμαστε τα καλύτερα στην ομάδα.

Ο Kevin Magnussen και ο Romain Grosjean δεν έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα, έχοντας μαζέψει αθροιστικά 16 βαθμούς, οι οποίοι τοποθετούν την Haas στην 9η θέση του πίνακα του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. Ωστόσο, η Haas παλεύει με την Racing Point (19 βαθμούς) και την Toro Rosso (17 βαθμούς), ενώ και η Alfa Romeo Racing (22 βαθμούς) δεν είναι μακριά, όταν η Williams δεν έχει καταφέρει ακόμα -δυστυχώς- να σημειώσει τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Στα αυτιά μου, όμως, η “μη απόδοση” της Haas ηχεί ως αδυναμία να υποστηρίξει την συμμετοχή της στην F1, καθώς η Rich Energy λέγεται ότι εξέφρασε το ενδιαφέρον της να χορηγήσει τον αγώνα Tourist Trophy στο Isle of Man. Χωρίς να υποτιμώ στο ελάχιστο την συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το ποσό για εκεί θα είναι μικρότερο από το να “ντύνει” μια ολόκληρη ομάδα με τα χρώματα της.