Ο νέος χορηγός της Haas F1 προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας

Σχετικά άρθρα

Την Rich Energy την ήξερες μέχρι χθες; Είμαι σίγουρος ότι το 99% θα πει όχι, και μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ. Σήμερα, όμως, την έμαθες καθώς όπως διάβασες έγιναν τα αποκαλυπτήρια των νέων χρωμάτων του μονοθεσίου της Haas F1 και αυτό είναι ντυμένο στο μαύρο και χρυσό χρώμα που φέρει και το βρετανικό ενεργειακό ποτό.

Παρόν στα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου στο Royal Automobile Club του Λονδίνου ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της Rich Energy, William Storey, και ήταν ιδιαίτερα επιθετικός σε όσους κάνουν κριτική για την εταιρία του, αλλά και για την συνεργασία της εταιρίας του με την Haas.

https://youtu.be/Cr8icp8vEIY

Η Rich Energy είναι μια πολύ νέα εταιρία και σύμφωνα με τον CEO της αυτός μαζί με έναν αυστριακό επιστήμονα ανέπτυξαν μια νέα συνταγή για το ενεργειακό του ποτό, και επένδυσε σε εργοστάσιο αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών στην Αυστρία. Αυτό χρειάστηκε πάνω από 6 χρόνια για να κατασκευαστεί και τελικά η εταιρία ξεκίνησε να πουλάει το προϊόν της το 2015.

Η Rich Energy ήρθε για πρώτη φορά στην επικαιρότητα, όταν προσπάθησε πέρσι το καλοκαίρι να εξαγοράσει την Force India από τον Vijay Mallya, μετά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα, με τις φήμες να έλεγαν ότι έδινε 100 με 200 εκατομμύρια λίρες για την εξαγορά της. Τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε στον Lawrence Stroll και άλλους επιχειρηματίες, και μετονομάστηκε σε Racing Point.

Έτσι, η Rich Energy έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον της. Και η χορηγία τίτλου στην Haas F1 Team ήταν αυτό που επέλεξε. Η μεταξύ τους συνεργασία ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και αμέσως υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι η βρετανική εταιρία του ενεργειακού ποτού δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει οικονομικά αφού το προϊόν της δεν είναι και τόσο διαδεδομένο, με τον Storey να δηλώνει σήμερα:

Νομίζω ότι πολλοί πρόσθεσαν 2 και 2 και έβγαλαν αποτέλεσμα 5. Άκουσα αυτές τις ανούσιες φήμες και είναι απλά γελοίες. Τις αγνοώ. Συνολικά έχουμε παρασκευάσει 90 εκατομμύρια κουτάκια. Από όσο γνωρίζω όσοι λένε ότι δεν υπάρχουμε είναι σαν να λένε ότι ο άνθρωπος δεν περπάτησε ποτέ στο φεγγάρι, ή ότι ο Elvis ζει ακόμη. Είναι απλά φαντασία.

Ο Storey έχει μεγάλες βλέψεις για την εταιρία του, και βρίσκεται στην Formula1 με σκοπό να γίνει αυτή γνωστή σε όλον τον κόσμο. Απώτερος στόχος του είναι η Red Bull, την οποία θέλει να ξεπεράσει, και προσθέτει:

Οι πράξεις μιλάμε πιο δυνατά από τα λόγια. Και στο τέλος της ημέρας όταν φεύγει η παλίρροια, φαίνεται ποιος κολυμπάει γυμνός. Γενικά, ήμουν πολύ σταθερός από την πρώτη ημέρα. Ό,τι είπα, έγινε. Είναι ενδιαφέρον που όλοι αυτοί οι αποκαλούμενοι επικριτές δεν με έχουν συναντήσει ποτέ και γενικότερα δεν μας γνωρίζουν καθόλου. Είναι υποθέσεις που δεν είναι βασισμένες σε κάποιο γεγονός. Όλοι όσοι μας ήξεραν και ήξεραν τι συνέβαινε ήξεραν το τι επρόκειτο να κάνουμε. Όλοι αυτοί οι επικριτές δεν είχαν στα χέρια τους απτά γεγονότα.

Σύμφωνα με το Motorsport.com, ο Storey φέρεται να είχε προσεγγίσει την McLaren και την Williams για χορηγία, αλλά τελικά συμφώνησε με την Haas, για να πει για αυτό:

Αυτή ήταν η καλύτερη συμφωνία που είχαμε διαθέσιμη με οποιαδήποτε ομάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την Haas F1 Team. Νομίζω ότι έχουμε καλύτερο προϊόν και εταιρία από την Red Bull και είναι φανταστικό που μπορούμε να ανταγωνιστούμε μαζί τους στην πίστα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...