GP Βρετανίας 2019, FP3: 1-2 για την Ferrari

Σχετικά άρθρα

Οι κατατακτήριες και ο αυριανός αγώνας στην πίστα του Silverstone φαίνεται ότι θα είναι αρκετά απρόβλεπτα, καθώς στο FP3 τους δύο ταχύτερους γύρους σημείωσαν οι οδηγοί της Ferrari. Αυτό σημαίνει ότι στις ελεύθερες δοκιμές για το βρετανικό Grand Prix βρέθηκαν τρεις διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικά power unit (Gasly/Honda στο FP1 και Bottas/Mercedes στο FP2).

Η δράση στην πίστα για το FP3 ξεκίνησε μετά το πέρας του μισάωρου, καθώς τα πρώτα λεπτά υπήρχε ένα ελαφρύ ψιλόβροχο, με τον Charles Lecrerc να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των χρόνων, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:25,905. Η Ferrari -η οποία νίκησε τον περσινό αγώνα- φαίνεται να έχει ένα ανταγωνιστικό πακέτο, καθώς ο Sebastian Vettel ήταν δεύτερος μόλις 0,026 δευτ. πίσω από τον Μονεγάσκο.

Τον τρίτο χρόνο “έγραψε” ο Lewis Hamilton, ο οποίος και αυτός ήταν ελάχιστα πίσω από τους δύο οδηγούς της ιταλικής ομάδας. Παρόλα αυτά, ο Βρετανός δήλωσε ότι αυτό ήταν το περισσότερο που μπορούσε να πάρει από το μονοθέσιο. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Pierre Gasly, ο οποίος φαίνεται αναγεννημένος, καθώς ήταν ξανά ταχύτερος από τον Max Verstappen, με τις Red Bull να είναι μπροστά από την Mercedes του Valtteri Bottas. Ο Φιλανδός ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Lecrerc, αλλά μόλις 0,019 δευτ. πίσω από τον Verstappen.

Τα highlights

Ο Lando Norris ήταν για ακόμα μια φορά ο “best of the rest”, σημειώνοντας τον έβδομο χρόνο με την McLaren του. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου ο νεαρός Βρετανός ήταν με τη μεσαία γόμα της Pirelli, για να βάλει στο τέλος τη μαλακή ώστε να κάνει τον ταχύτερο γύρο του.

Πίσω από τον Norris βρέθηκαν οι δύο Renault, με το Nico Hulkenberg να είναι μόλις 0,020 δευτ. μπροστά από τον ένατο Daniel Ricciardo, ενώ ο Alexander Albon είχε μια ακόμα καλή απόδοση ολοκληρώνοντας τη πρώτη δεκάδα.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...