GP Βρετανίας 2019, Κατατακτήριες: Ακόμα “1-2” για την Mercedes, με Bottas στην pole

Σχετικά άρθρα

Η πίστα του Silverstone επιφύλασσε συναρπαστική μάχη για την pole position, αλλά η Mercedes απέδειξε για ακόμα μια φορά φέτος ότι έχει το καλύτερο μονοθέσιο. Από την πρώτη θέση θα ξεκινήσει ο Valterri Bottas, καθώς ήταν κατά μόλις 0,006 δευτ. πιο γρήγορος από τον team-mate του, Lewis Hamilton. Αυτή ήταν η τέταρτη pole του Φιλανδού για την φετινή χρονιά και 11η συνολικά στην καριέρα του, ενώ σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:25,093 σημείωσε νέο ρεκόρ στη βρετανική πίστα.

Ο γύρος του Bottas

Στην τελευταία του προσπάθεια, ο Charles Leclerc φάνηκε να είναι ικανός να κλέψει την παράσταση, καθώς στα δύο πρώτα χρονομετρημένα τμήματα της πίστας ήταν ταχύτερος από τους δύο οδηγούς της Mercedes, αλλά έχασε έδαφος στο τελευταίο section και θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση. Παρόλα αυτά ήταν μόλις 0,079 δευτ. πιο αργός από τον poleman και “αιώνες” μπροστά από τον team-mate του Sebastian Vettel. Ο Γερμανός με χρόνο 1:25,787 θα εκκινήσει από την έκτη θέση, καθώς μπροστά του θα βρεθούν οι δύο Red Bull.

Τα highlights

Ο Daniel Ricciardo είναι ο πρώτος οδηγός με power unit της Renault, καθώς ήταν ο ταχύτερος από τους υπόλοιπους εκτός των οδηγών των τριών κορυφαίων ομάδων. Δίπλα και πίσω του θα βρεθούν δύο Βρετανοί rookies, με τους Lando Norris και Alex Albon να εκκινούν από την όγδοη και ένατη θέση, όντας παράλληλα οι μόνοι από τις ομάδες τους -McLaren και Toro Rosso αντίστοιχα- που κατάφεραν να μπουν στο Q3. Από την τελευταία θέση της δεκάδας θα εκκινήσει η άλλη Renault του Nico Hulkenberg.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...