Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, η Mitsubishi παρουσίασε την τρίτη γενιά του Pajero Sport και σήμερα η ιαπωνική εταιρία μας δείχνει την ελαφρά ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου. Οι αλλαγές εντοπίζονται στην εμφάνιση του Pajero Sport, όπου στο εμπρός μέρος του μεσαίου μεγέθους SUV διαθέτει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας “Dynamic Shield” σε εξελιγμένη μορφή, καθώς δανείζεται στοιχεία από το νέο L200. Ακόμα υπάρχουν αρκετά χρωμιομένα στοιχεία, LED φώτα ημέρας, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να αντλούν έμπνευση από αυτά του GR-HEV concept.

Περνώντας στο εσωτερικό του, η Mitsubishi έχει τοποθετήσει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 8 ιντσών, ενώ και η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι ίδιας διαγωνίου. Συνεχίζοντας, η εταιρία έχει βελτιώσει τα υλικά της καμπίνας, εκεί όπου συναντάμε δερμάτινα καθίσματα, ασημί και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, ηλεκτρικό χειρόφρενο και δερμάτινο τιμόνι που συνδυάζει και paddles.

Κίνηση παίρνει από τον 2,4-λίτρων MIVEC turbodiesel κινητήρα που συνεργάζεται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το μοντέλο. Ο κινητήρας θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 154 και 181 ίππων με 380 Nm και 430 Nm ροπής αντίστοιχα.

Η παραγωγή του Pajero Sport facelift έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Mitsubishi στην Ταϊλάνδη, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν άμεσα στην Ταϊλάνδη, για να ακολουθήσουν σύντομα η Αυστραλία, η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Λατινική Αμερική, η Ρωσία και ακόμη 90 χώρες.