Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα ελαστικά

Σχετικά άρθρα

Η μητρική εταιρία της Falken, η Sumitomo Rubber Industries, μαζί με τον καθηγητή Hiroshi Tani του Πανεπιστημίου του Kansai της Ιαπωνίας, έχουν αναπτύξει το Energy Harvester που εκμεταλλεύεται τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού, γνωστή ως φόρτιση τριβής, για να παράγει ενέργεια αποτελεσματικά καθώς γυρίζει το ελαστικό.

Μέσα στο Energy Harvester υπάρχουν δύο στρώματα καουτσούκ καθένα καλυμμένα σε ένα ηλεκτρόδιο, μαζί με μια αρνητικά φορτισμένη μεμβράνη που εφάπτεται με μια θετικά φορτισμένη μεμβράνη. Όταν η συσκευή στερεώνεται στο εσωτερικό ενός συμβατικού σκελετού ελαστικών, παράγει ηλεκτρισμό καθώς το ελαστικό παραμορφώνεται κατά τη διάρκεια της περιστροφής.

Οι μηχανικοί πιστεύουν ότι το Energy Harvester θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρακτικές εφαρμογές ως πηγή ισχύος για τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται στο TPMS (συστήματα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών) και σε άλλες συσκευές των αυτοκινήτων χωρίς την ανάγκη για μπαταρίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr