Πριν ακριβώς ένα μήνα, η BMW όρισε τον Oliver Zipse ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο της και σε πρόσφατη επικοινωνία του, ο τελευταίος προέτρεψε τους υπαλλήλους να αγκαλιάσουν την αλλαγή που θα φέρει και να βρουν καινοτόμους τρόπους, ώστε να βοηθήσουν την εταιρία να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Mercedes, παρότι η ζήτηση για αυτοκίνητα πολυτελείας μειώνεται τον τελευταίο καιρό.

Ο Zipse έστειλε εσωτερικό mail στο προσωπικό της BMW την επόμενη μέρα μετά την αποχώρησή του προκάτοχό του, Harald Krueger, αναφέροντας:

Αντί να κατηγορούμε την τρέχουσα κατάσταση, τις συνθήκες, το πολιτικό τοπίο ή συγκεκριμένα άτομα, ένα θετικό πνεύμα θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας. Αυτό το θετικό πνεύμα θα αντικατοπτρίζεται στην κουλτούρα μας, όσο πιο δύσκολη είναι η δουλειά, τόσο πιο καινοτόμα θα είναι η λύση μας.

Δεν πρέπει πάντα να είμαστε πρώτοι, αλλά σίγουρα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι από τους ανταγωνιστές μας σε ό,τι κάνουμε. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, αλλά και για τις διαδικασίες και τις δομές μας, καθώς και το κόστος μας.