Η Sony και η Yamaha ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το SC-1 Sociable Cart, ένα αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς που εξοπλίζεται με προηγμένες κάμερες, υπερηχητικούς αισθητήρες και σύστημα LiDAR. Οι εικόνες που καταγράφουν οι κάμερες και οι αισθητήρες του οχήματος, ανεβαίνουν στο σύννεφο, κάτι που επιτρέπει στο όχημα να λειτουργεί και εξ’αποστάσεως.

Ο σχεδιασμός του SC-1 Sociable Cart δεν εντυπωσιάζει, αλλά ξεχωρίζει η απουσία παραθύρων. Στην θέση τους υπάρχουν τέσσερις 4K οθόνες LCD 55″, που μπορούν να προβάλλουν video και εικόνες στους περαστικούς. Η Sony αναφέρει πως οι κάμερες του λεωφορείου σε συνδυασμό με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, δίνουν την δυνατότητα στο όχημα να μπορεί να καθορίσει χαρακτηριστικά – όπως η ηλικία και το φύλο – των ανθρώπων που στέκονται κοντά σε αυτό. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, οι εξωτερικές οθόνες μπορούν στη συνέχεια να εμφανίζουν διαφημίσεις με συγκεκριμένη στόχευση σε αυτούς τους ανθρώπους.

Στο εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει 5 επιβάτες, ενώ εκεί υπάρχει μια οθόνη 4K LCD49″ που μπορεί να αναπαράγει video από το εξωτερικό του οχήματος ή να προβάλλει μια ποικιλία διαφορετικών επιλογών ψυχαγωγίας. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώθηκαν, εκτός του ότι το SC-1 Sociable Cart διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας και φορά μια μπαταρία ιόντων-λιθίου που μπορεί να αντικατασταθεί. Η ταχύτητα ταξιδιού του περιορίζεται στα μόλις 19 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρίες, το SC-1 Sociable Cart θα χρησιμοποιηθεί σε γήπεδα γκολφ, πάρκα αναψυχής και άλλες εμπορικές εγκαταστάσεις.