Η Volkswagen έχει σημειώσει ρεκόρ στο Pikes Peak με το ID R, στο Nurburging και στο Goodwood και σήμερα έγραψε ακόμα μια “χρυσή” γραμμή στο βιογραφικό του, καθώς έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ -το πέμπτο- με το ηλεκτρικό αγωνιστικό της.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία πήγε στον κινέζικο δρόμο Tianmen Shan Big Gate Road, γνωστός και ως Road to Heaven, και ο Romain Dumas κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε 7 λεπτά και 38,585 δευτ. Η διαδρομή βρίσκεται στο βουνό Tianmen, έχει μήκος 10,906 χλμ και αποτελείται από 99 στροφές. Ξεκινά από υψόμετρο περίπου 200 μέτρων και φτάνει σε υψόμετρο περίπου 1.300 μέτρων.

Ο δρόμος είναι συνήθως κλειστός για δημόσια χρήση, μιας και χρησιμοποιείται κυρίως από τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους επισκέπτες του βουνού. Μέχρι σήμερα δεν είχε σημειωθεί κάποιο αντίστοιχο ρεκόρ. Έτσι το ID R ορίζει τον απόλυτο χρόνο ανάβασης της συγκεκριμένης διαδρομής.

Να θυμίσω, το ID R να ζυγίζει 1.100 κιλά, φορά δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 680 ίππων με 650 Nm ροπής και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,25 δευτερόλεπτα.