Η Bosch αναπτύσσει έναν νέο τρισδιάστατο, διαδραστικό πίνακα οργάνων, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα μελλοντικά αυτοκίνητα παραγωγής. Ο πίνακας δεν θα απαιτεί την χρήση 3D γυαλιών, με την εταιρία να δηλώνει πως τα τρισδιάστατα οπτικά στοιχεία γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά από τους οδηγούς σε σύγκριση με τους συμβατικούς δισδιάστατους πίνακες οργάνων.

Επίσης το σύστημα μπορεί προβάλει τρισδιάστατα και την εικόνα που καταγράφει η κάμερα οπισθοπορείας, δίνοντας στον οδηγό καλύτερη αίσθηση του χώρου, ενώ όταν χρησιμοποιείται από το σύστημα πλοήγησης, δίνει καλύτερο προσανατολισμό.

Η Bosch αναφέρει πως η 3D τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα τεχνολογία απεικόνισης, η οποία περιλαμβάνει κοίλες οθόνες, οθόνες αφής και οθόνες με απτική ανατροφοδότητηση, ενώ μπορεί να συνεργαστεί και με φωνητικές εντολές.

Τον προηγούμενο μήνα η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, ετοιμάζει 3D head-up display.

Στις σχετικές ειδήσεις η Bosch ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την κινεζική CATL, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού νέες μπαταριών υψηλής απόδοσης, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το 48V ήπιο υβριδικό σύστημα που αναπτύσσει. Η Bosch πιστεύει πως μέχρι το 2025, σχεδόν το 20% των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται ετησίως σε όλο τον κόσμο θα χρησιμοποιήσουν ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt.

Η νέα μπαταρία θα έχει μικρότερο μήκος και θα ψύχεται παθητικά, κάτι που σημαίνει πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούν να την ενσωματώσουν στα οχήματά τους χωρίς την ανάγκη για επιπλέον μονάδες ψύξης.