Προχθές η Volkswagen παρουσίασε το πρώτο της ID μοντέλο, το ID.3 και σύμφωνα με την Christine Leuderalbert, επικεφαλής μάρκετινγκ προϊόντων ηλεκτρικής κινητικότητας της VW, είναι πιθανό να δούμε μια R έκδοση του ID.3. Αυτή θα διαθέτει περισσότερη δύναμη, καλύτερες επιδόσεις και πιο σπορ παρουσιαστικό.

Στις σχετικές ειδήσεις η Volkswagen παρουσιάζει τον οικιακό φορτιστή ID. Charger. Αυτός έχει χωρητικότητα 11 kW και φορτίζει την μπαταρία του ID.3 πέντε φορές ταχύτερα από την κανονική οικιακή πρίζα. Έτσι φορτίζει πλήρως την μπαταρία των 58 kWh του ID.3 μέσα σε περίπου 6 ώρες. Θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με την βασική, την ID.Charger, να κοστίζει 399 ευρώ στη Γερμανία.

Ακολουθεί η έκδοση ID.Charger Connect με κόστος 599 ευρώ που μπορεί να συνδεθεί στο internet μέσω WLΑΝ, LAN και LTE και δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να χειριστεί τον φορτιστή και μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Τέλος η έκδοση ID.Charger Pro κοστίζει 849 ευρώ και διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρικό μετρητή για ακριβή χρέωση ανά κιλοβατώρα, περισσότερες ψηφιακές λειτουργίες και σύνδεση LTE, η οποία είναι προπληρωμένη εφ’όρου ζωής.