Η τρίτη γενιά του Picanto βρίσκεται στην αγορά κάτι παραπάνω από 2 χρόνια, αλλά η Kia εξετάζει ήδη τις επιλογές της για την επόμενη γενιά του μοντέλου, όταν αυτό παρουσιαστεί σε 4 με 5 χρόνια. Ένα από τα σενάρια που εξετάζει είναι να μετατρέψει το μικρό αυτοκίνητο πόλης της σε αμιγώς ηλεκτρικό, αν μπορέσει να το κάνει προσιτό.

Σύμφωνα με τον Emilio Herrera, COO της Kia Ευρώπης, ένα αστικό ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι μεγάλη πρόκληση για την εταιρία, αλλά αργά ή γρήγορα θα γίνει πραγματικότητα.

Ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο, με τον Herrera να τονίζει ότι αν το ηλεκτρικό Picanto πάρει το πράσινο φως, θα κοστίζει περίπου €16.000 με €17.000. Πριν μια εβδομάδα, η Renault ανακοίνωσε ότι θα προφέρει στην Ευρώπη ένα ηλεκτρικό μοντέλο με κόστος €10.000 μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, αλλά ο Herrera είναι δύσπιστος ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα, λέγοντας:

Νομίζω ότι πρόκειται για μια πολύ τολμηρή δήλωση, γιατί ένα από τα πιο απαιτητικά πράγματα που έχουμε είναι να κάνουμε όλα τα ηλεκτρικά επικερδή. Και όσο μικρότερο είναι το αυτοκίνητο, τόσο πιο περίπλοκο είναι. Έτσι, για να έχουμε ένα ηλεκτρικό των €10.000 σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, το βλέπω πολύ δύσκολο και δεν είναι πολύ ρεαλιστικό.