GP Σιγκαπούρης 2019, FP3: O Leclerc στην κορυφή [Live Photos]

Σχετικά άρθρα

Και ενώ οι περισσότεροι περίμεναν ότι στο FP3 οι οδηγοί της Mercedes και της Red Bull θα δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες ενόψει των κατατακτηρίων, τελικά η Ferrari του Charles Leclerc ήταν αυτή που βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των χρόνων στους δρόμους της Σιγκαπούρης. Τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά ξεκίνησαν με το φως της ημέρας, αλλά ολοκληρώθηκαν με το φως των 1.600 λαπτήρων, που βρίσκονται ανά κάθε 3 μέτρα σε όλο το μήκος της 5.063 χλμ. διαδρομής, καθώς ο ήλιος είχε δύσει.

Έτσι, οι ομάδες ξεκίνησαν συντηρητικά την περίοδο, καθώς οι θερμοκρασίες στον αέρα και στο οδόστρωμα ήταν υψηλότερες από τη χθεσινή νύχτα στο FP2 και από αυτές που θα αντιμετωπίσουν στις σημερινές, βραδινές κατατακτήριες και στον αυριανό αγώνα. Έτσι, η δράση ξεκίνησε με το ηλιοβασίλεμα στη Lion City, όπου οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς.

Ο Vettel δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Leclerc και με χρόνο 1:38.811 ήταν έξι δέκατα πιο αργός από τον team-mate του στη Scuderia, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στο FP3, γράφοντας χρόνο 1:38.192. O Γερμανός, όμως, κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στα δύο μονοθέσια της Mercedes, με τον Hamilton να μην μπορεί να απειλήσει τον χρόνο του νεαρού Μονεγάσκου, όντας 0,207 δευτ. πίσω του.

Τα highlights

Λίγο πιο πίσω ήταν ο Bottas, ο οποίος φαίνεται να έχει επηρεαστεί τα μέγιστα από τον λάθος του στο FP1. Ο Φιλανδός και ο Hamilton ήταν οι μόνοι οδηγοί του grid που χρησιμοποίησαν τα μεσαία ελαστικά καθώς και τα μαλακά στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Ένας καθαρός γύρος από τον Alex Albon, ο οποίος τρέχει για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Σιγκαπούρη, ήταν αρκετός να τον φέρει στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον πιο έμπειρο team-mate του στη Red Bull, Max Verstappen. Ο Carlos Sainz και ο Lando Norris (επίσης για πρώτη φορά τρέχει στη Σιγκαπούρη) έδειξαν ότι η McLaren είναι η ταχύτερη του midfield, κάνοντας τον έβδομο και όγδοο χρόνο αντίστοιχα. Πίσω τους, οι δύο οδηγοί της Renault, με τους Nico Hulkenberg και Daniel Ricciardo αντίστοιχα, να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Για τον Daniil Kvyat, το FP3 διήρκεσε λίγα λεπτά, καθώς ο κινητήρας της Honda άρχισε να βγάζει καπνό από το πίσω μέρος της Toro Rosso και έτσι ολοκλήρωσε τη περίοδο χωρίς χρόνο. Η ομάδα ανακοίνωσε ότι υπήρξε διαρροή λαδιού και θα προβεί σε αλλαγή του ιαπωνικού power unit, παίρνοντας ποινή.

Η δεύτερη εγκατάλειψη της περιόδου ήταν ο Sergio Perez, καθώς ο Μεξικανός είχε μια επαφή με τον τοίχο στη στροφή 22, αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ένας κατεστραμμένος τροχός και ίσως μια αλλαγή κιβωτίου. Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ο λόγος για να βγει η κόκκινη σημαία.

Η δεύτερη Racing Point, του Lance Stroll, έγραψε τον 11ο χρόνο, μπροστά από τον Pierre Gasly της Toro Rosso και της Alfa Romeo του Kimi Raikkonen. Τέλος, η Williams φαίνεται σταδιακά να κλείνει τη διαφορά της με τη Haas και ο George Russell έδειξε στο FP3 να έχει τον ρυθμό, καθώς έκανε τον 15ο χρόνο, μπροστά από τον Antonio Giovinazzi της Alfa Romeo και τους δύο οδηγούς της Haas, τον Romain Grosjean και τον Kevin Magnussen. Ο Robert Kubica, όμως, ήταν 3.767 δευτ. πιο αργός από τον πρώτο.

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα