GP Σιγκαπούρης 2019, FP2: O Hamilton στην κορυφή [Live Photos]

Σχετικά άρθρα

Με τη δύση του ηλίου, ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στους δρόμους της Σιγκαπούρης και ο Lewis Hamilton έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, μόλις 0,184 δευτ. μπροστά από τον Max Verstappen, δείχνοντας ότι Mercedes και Red Bull θα παλέψουν για την pole position και τη νίκη στον κυριακάτικο αγώνα. Ο Sebastian Vettel ήταν τρίτος, με τους οδηγούς να αποκτούν αρκετά δεδομένα, καθώς οι σημερινές συνθήκες αναμένεται να είναι ίδιες στη Marina Bay και την Κυριακή.

Ο Hamilton έδειξε από νωρίς ότι έχει τον ρυθμό για να γράψει καλούς χρόνους με τη μεσαία γόμα της Pirelli, και “πέφτοντας” κάτω από το 1:40 έδειξε ότι η πίστα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου και το στρώσιμο της αγωνιστικής γραμμής με γόμα ελαστικών.

Ο Βρετανός έπειτα έβαλε τη μαλακή γόμα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 38,773 δευτ., όντας ελάχιστα ταχύτερος από τον Verstappen, ενώ στην τρίτη θέση ο Vettel ήταν 8 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός. Οι μηχανικοί της Mercedes επιδιόρθωσαν την W10 του Valtteri Bottas, που είχε έξοδο στο FP1, με τον Φιλανδό να τερματίζει στην τέταρτη θέση, καθώς ακολούθησε διαφορετική στρατηγική από τον Hamilton, κάνοντας δοκιμές μακράς διάρκειας με τα μεσαία ελαστικά, και ο Βρετανός με τα μαλακά.

Τα highlights

Πίσω από την αργότερη Mercedes ήταν η Red Bull του Alex Albon, ο οποίος είχε έξοδο στην στροφή 10 καταστρέφοντας την εμπρός αεροτομή της RB15. Οι μηχανικοί του Charles Leclerc άλλαξαν το κιβώτιο του, αλλά ο Μονεγάσκος δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και έκανε τον έκτο χρόνο, 1,245 δευτ. πίσω από τον Hamilton.

Ο Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος του midfield, με την McLaren να ήταν μόλις ένα δέκατο πιο αργή από τον Leclerc και μπροστά από τη Renault του Nico Hulkenberg, ενώ ο team-mate του Sainz, Lando Norris, ήταν ένατος στην περίοδο. Τέλος, στη δεκάδα μπήκε ο Pierre Gasly, μπροστά από τον Daniil Kvyat, με τις δύο Toro Rosso να χωρίζουν τις δύο Renault, καθώς ο Daniel Ricciardo ήταν 12ος.

Να σου θυμίσω, όπως είδες και στο FP1, ότι το Autoblog.gr βρίσκεται στην πίστα της Σιγκαπούρης, προσπαθώντας να σου μεταφέρει τον παλμό του νυχτερινού αγώνα από “μέσα”.

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα