Η Nismo ήθελε να γιορτάσει τα 20στα της γενέθλια και έτσι αποφάσισε τότε να βγάλει στην αγορά μόλις 20 Nissan Skyline R34 GT-R Z-Tune. Επειδή όμως, η παραγωγή του R34 είχε ήδη σταματήσει, η Nismo αναγκάστηκε να ψάξει 20 καλοδιατηρημένα μεταχειρισμένα R34 GT-R V-Spec για να τα μετατρέψει σε Z-Tune.

Αυτά έπρεπε να είχαν διανύσει λιγότερα από 30.000 χλμ, και να μην έχουν καμία βελτίωση τόσο στο σώμα όσο και μηχανικά. Η Nismo βρήκε 12 τέτοια αυτοκίνητα, με τα υπόλοιπα οκτώ να δωρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους, ώστε η Nismo να τους τα μετατρέψει σε Z-Tune. Όλα τα αυτοκίνητα αρχικά ήταν βαμμένα στο ασημί χρώμα Z-Tune Silver.

Ο θρυλικός RB28DETT 2,8-λίτρων κινητήρας απόκτησε νέους εκκεντροφόρους, σφυρήλατο στρόφαλο και σφυρήλατα πιστόνια, μεγάλο turbo της IHI, νέα εξάτμιση και νέα εισαγωγή αέρα, ώστε να μπορεί να παράγει 500 άλογα με 540 Nm ροπής.

Οι βελτιώσεις αυτές έδιναν στο αυτοκίνητο την ικανότητα να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτ, το 400αρι σε 10,06 δευτερόλεπτα, αλλά και τελική ταχύτητα 327 χλμ/ώρα.

Στο παραπάνω video θα δεις ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής να δέχεται την φροντίδα που του αρμόζει. Μάλιστα είναι ένα από τα δύο Nismo Nissan GT-R R34 Z -Tune που έχει βαφτεί στο χρώμα Midnight Purple III.

1Διάβασε επίσης

Η ιστορία της Nismo